Bezit
Boek

Bezit verhalen tussen twee novellen ([2018])/ Lionel Shriver, vertaald [uit het Engels] door Karina van Santen en Marian van der Ster

Twaalf korte verhalen over de Amerikaanse middenklasse en hun bezittingen en de invloed daarvan op de eigenaars en de mensen om hen heen.

Aanwezigheid

Recensie

De titel verwijst niet alleen naar het huizenbezit dat in veel verhalen een rol speelt, maar ook naar de soms verstikkende band tussen mensen. In de eerste, al eerder gepubliceerde, novelle 'De staande kroonluchter' probeert een vrouw een wig te drijven tussen twee pasgehuwden door middel van haar zelfgemaakte cadeau. In 'De zelfzaaiende esdoorn' gaat een weduwe de strijd aan met het onkruid in haar tuin en houdt daar een relatie met haar buurman aan over. 'Huiselijk terrorisme' gaat over een echtpaar dat vergeefse moeite doet hun zoon het huis uit te krijgen. De auteur (1957) weet in een paar zinnen een karakter te beschrijven en zelfs uit te diepen. De bijzondere intriges en de gesprekken tussen de karakters, gelardeerd met de nodige humor, maken deze bundel bijzonder aantrekkelijk. De schrijver werd vooral bekend met 'We moeten het even over Kevin hebben', maar schreef ook bestsellers als 'Big Brother' en 'De Mandibles'.

Specificaties

Nederlands | 9789025453039 | 435 pagina's

Titel Bezit : verhalen tussen twee novellen
Auteur Lionel Shriver
Secundaire auteur Karina van Santen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2018]
Overige gegevens 435 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Property : stories between two novellas. - New York : Harper Collins, (c)2018
ISBN 9789025453039
PPN 417062680
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Eigendom ; Humor
Taal Nederlands