The bookshop
DVD

The bookshop ([2018])/ directed by Isabel Coixet

Weduwe Florence Green opent in 1959 een boekwinkel in een klein Engels kustplaatsje, maar houdt daarbij geen rekening met enkele kwaadwillende personen die haar het leven moeilijk willen maken.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van de Spaanse regisseur Isabel Coixet (My life without me; The secret life of words) naar het boek van Penelope Fitzgerald (vertaald als 'De boekhandel'*) met in de hoofdrol Emily Mortimer (The newsroom; Our idiot brother). In 1959 opent Florence Green, een weduwe van middelbare leeftijd, een boekwinkel in een vervallen pand in een plaatsje aan de kust van Suffolk. De meeste inwoners zijn onverschillig of werken haar subtiel tegen. De rijke oude kluizenaar Mr. Brundish (Bill Nighy) wordt haar beste klant, maar de invloedrijke en ambitieuze Violet Gamart (Patricia Clarkson) wil een kunstencentrum vestigen in het oude pand en doet er alles aan om de boekwinkel weg te krijgen. De recensenten geven 2 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): 'Nostalgische boekverfilming (...) Een mild romantische tragedie die de juiste toon en timing maar niet weet te vinden. (...)' Genomineerd voor twaalf Goya's, winnaar van drie en van de 'Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar' op de Frankfurter Buchmesse.

Specificaties

Engels | 5051083131315

Titel The bookshop
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Isabel Coixet ; Emily Mortimer ; Bill Nighy ; Penelope Fitzgerald
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 108 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Penelope Fitzgerald - Bevat ook: Making of ; Muziekvideo 'Feeling lonely'
ISBN 5051083131315
PPN 420486046
Thematrefwoord Dorpsleven ; Engeland
Taal Engels