Lean on Pete
DVD

Lean on Pete ([2018])/ directed by Andrew Haigh

De Amerikaanse weesjongen Charley (15) neemt een racepaard dat op de nominatie staat gedood te worden, mee op zijn lange zoektocht naar zijn tante. Vanaf ca. 16 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van Andrew Haigh naar het boek* van Willy Vlautin. De vijftienjarige Charley (Charlie Plummer) verhuist samen met zijn alleenstaande, armlastige vader naar Oregon. Hij kan wat verdienen als stalknecht bij de louche paardentrainer Del Montgomery (Steve Buscemi) en sluit vriendschap met het versleten renpaard 'Lean on Pete'. Wanneer de vader van Charley overlijdt, moet hij naar een kindertehuis. Als blijkt dat het renpaard naar de slacht gestuurd zal worden, gaat Charley er met hem vandoor, op zoek naar een tante die hij al jaren niet heeft gezien, een gevaarlijke tocht door de wildernis van Oregon en Wyoming. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Dat zou een sentimenteel verhaal over een 'jongen en een paard' kunnen worden, maar regisseur Haigh (45 Years) stuurt daar handig omheen en maakte in plaats daarvan een intelligent en intiem drama over armoede, verbinding en geborgenheid. (...)' Plummer won in Venetië de Marcello Mastroianni Award voor Beste jonge acteur, de film was genomineerd voor een Gouden leeuw (Beste film). Vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Engels | 5425037940993

Titel Lean on Pete
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Andrew Haigh ; Charlie Plummer ; Steve Buscemi ; Willy Vlautin
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Imagine, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (121 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Charlie Plummer, Steve Buscemi, Amy Seimetz, Travis Fimmel. - Engels gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Gebaseerd op een boek van Willy Vlautin - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : The Bureau, (c)2017
ISBN 5425037940993
PPN 419622233
Genre dierenleven
Thematrefwoord Weeskinderen ; Zoektochten ; paarden ; Verenigde Staten
Taal Engels