Before we vanish
DVD

Before we vanish ([2018])/ directed by Kurosawa Kiyoshi

Een journalist ontdekt dat buitenaardse wezens zich voorbereiden op een invasie van de aarde. Daartoe hebben ze een aantal van hen vooruit gestuurd om de mensheid te bestuderen.

Recensie

Sciencefictionfilm van Kurosawa Kiyoshi (Journey to the shore; Tokyo sonata). Een journalist ontdekt dat buitenaardse wezens een invasie van de aarde voorbereiden die ze daarna willen koloniseren. Daartoe hebben ze een aantal van hen vooruit gestuurd om de mensheid te bestuderen. Ze stelen ideeën uit de hoofden van hun slachtoffers, die daardoor van karakter veranderen. De aliens voeren filosofische gesprekken met de mensen over het wezen van de mens. Lieven Trio (demorgen.be): '(...) Door aliens op te voeren, creëert Kurosawa eigenlijk een excuus om de moderne mens onder de microscoop te leggen. (...) Het levert een film op die voor minstens de helft verrassend leuk en origineel is. En die bovendien een niet mis te verstane waarschuwing bevat: als we onze kernwaarden vergeten, zijn we als mensheid ten dode opgeschreven. (...) Kurosawa heeft goud in handen, maar laat het na om het potentieel van dit verhaal ten volle te benutten. (...)' In Cannes genomineerd voor de Un Certain Regard Award.

Specificaties

Engels | 5425037940979

Titel Before we vanish
Uniforme titel Sanpo Suru Shinryakusha
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kurosawa ; Nagasawa" ; Matsuda" ; Hasegawa"
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Imagine, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (127 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Masami Nagasawa, Ryûhei Matsuda, Hiroki Hasegawa. - Japans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Japan, 2017 - Oorspronkelijke titel: Sanpo Suru Shinryakusha, 散歩する侵略者
ISBN 5425037940979
PPN 419664777
Genre science-fiction
Taal Engels