Casper en Emma maken theater
DVD

Casper en Emma maken theater ([2018])/ regie Arne Aurora Gossé, Arne Lindtner Næss

Om geld in te zamelen voor een weeshuis in India maken Casper en Emma (5 jaar) een toneelstuk. Lukt het om genoeg geld in te zamelen? Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zesde film* van de Noorse regisseur Arne Lindtner Naess over de 5-jarige Casper en Emma die beste vriendjes zijn en samen naar de kleuterschool gaan. De school van Casper en Emma zamelt elk jaar geld in voor een goed doel. Dit jaar is het geld voor een weeshuis in India waar geen elektriciteit is. Nadat Casper en Emma naar een voorstelling in een poppentheater zijn geweest hebben ze een idee: ze gaan een voorstelling geven en hun ouders en grootouders moeten een kaartje kopen. Het stuk gaat over kaarsen die licht geven in het donker. De knuffels van Emma en Casper, Mevrouw Konijn en Welpje, krijgen een rol in het stuk, en ook de knuffels van de andere kinderen. Pauline Kleijer (Volkskrant 30-5-'18): '(...) Zo blijft de wereld van Casper en Emma gezellig kneuterig. Met hun pratende knuffels gaan ze overzichtelijke kleuterproblemen te lijf. (...) Het gebrek aan spanning is wel zo fijn voor het jongste, gevoelige filmpubliek - en een tikje saai voor ieder ander.' Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983967687

Titel Casper en Emma maken theater
Uniforme titel Karsten og Petra lager teater
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Aurora Gossé ; Arne Lindtner Næss ; Oliver Dahl ; Alba Ørbech-Nilssen
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just4Kids, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 81 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Oliver Dahl, Alba Ørbech-Nilssen, Janne Formoe, Anna Celine Bredal. - Nederlands nagesynchroniseerd - Videoversie van de film: Noorwegen : Cinenord Kidstory, (c)2017 - Oorspronkelijke titel: Karsten og Petra lager teater
ISBN 8711983967687
PPN 419579702
Thematrefwoord Toneelspelen ; Knuffels
Taal Nederlands