Love, Simon
DVD

Love, Simon ([2018])/ directed by Greg Berlanti

Simon (16) voelt zich steeds meer aangetrokken tot mannen. Hij raakt via de mail hierover in gesprek met een schoolgenoot, die hij alleen kent onder het pseudoniem Blue. Maar dan valt een van de mails in verkeerde handen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Romantisch drama van Greg Berlanti (Supergirl; The Flash) naar het boek* van Becky Albertalli. In de hoofdrol Nick Robinson (Everything, everything; The 5th wave) als de 17-jarige highschool-leerling Simon Spier. Simon weet al een tijd dat hij op jongens valt en is niet bang dat zijn familie en beste vrienden hem zullen afwijzen, maar toch aarzelt hij om 'uit de kast' te komen. Via het intranet van zijn school komt hij in contact met iemand die zich 'Blue' noemt en die in dezelfde situatie verkeert. Simon gaat er vanuit dat het een jongen is en wordt langzamerhand verliefd op hem. Dan ziet een schoolgenoot per ongeluk hun e-mails en chanteert Simon ermee. VPRO Cinema (vpro.nl) vindt de film braaf en niet vooruitstrevend, maar verder is er alom lof. Tisha Eetgerink (Telegraaf 18-6-'18): '(...) Met de lichtere toon van zijn film dicht Berlanti dit Hollywood-gat nu met zevenmijlsstappen. Simon is, zoals hij zelf al zegt in zijn eerste zin, namelijk heel normaal. Deze uitstekend gemaakte film vol snuggere pubers, markante docenten en lekkere muziek, doet denken aan geliefde high school-films uit de jaren 80 als Pretty in Pink, The breakfast club en Ferris Bueller's day off. Jawel, Love, Simon zou zomaar kunnen uitgroeien tot een klassieker voor jongere generaties.' Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 8712626072331

Titel Love, Simon
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Greg Berlanti ; Nick Robinson ; Becky Albertalli
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : 20th Century Fox Home Entertainment, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Nick Robinson. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek van Becky Albertalli - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Fox 2000 Pictures, 2018
ISBN 8712626072331
PPN 419731717
Thematrefwoord Homoseksuele mannen ; Identiteit ; Schoolleven ; Verliefdheid
Taal Engels