Bleeding steel
DVD

Bleeding steel ([2018])/ directed by Leo Zhang

Politieman Lin moet een geneticus in veiligheid brengen wiens onderzoeksresultaten een bedreiging voor de wereld vormen. De onderzoeker wordt gedood door een bende gemaskerde huurlingen, maar Lin overleeft ternauwernood.

Recensie

Chinese sciencefiction-actiefilm van Leo Zhang met oude rot Jackie Chan. Het verhaal begint in hedendaags Hong Kong waar de geharde politieman Lin Dong opdracht krijgt een genetica-onderzoeker in veiligheid te brengen, wiens werk het lot van de wereld kan veranderen. De geneticus wordt gedood door een bende gemaskerde huurlingen, maar Lin overleeft ternauwernood. Dertien jaar later duikt de uitvinding van de geneticus weer op en krijgt Lin te maken met een leger cyborgs en een sinistere vijand. Hij wordt geholpen door een jonge hacker en er blijkt een verband met zijn overleden dochter. Het tweede deel van de film speelt in Sydney. Clarence Tsui (hollywoodreporter.com) ziet een film vol actie, met platte humor, extreem geweld en een warrig verhaal; leuk voor de fans die zullen genieten van de shootout aan het begin, de spectaculaire scène op het dak van het Sydney Opera House en veel 'old school thrills'.

Specificaties

Engels | 4013549103350

Titel Bleeding steel
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Leo Zhang ; Jackie Chan
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid Film, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (109 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jackie Chan. - Engels en Chinees gesproken, Duits nagesycnhroniseerd, Nederlands of Duits ondertiteld - Videoversie van de film: China : Heyi Pictures, 2017
ISBN 4013549103350
PPN 419686215
Genre science-fiction - thriller
Taal Engels