De bestuurlijke kaart van de Europese Unie
Boek

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie instellingen, besluitvorming en beleid (2018)/ Anna van der Vleuten (red.), Gerry Alons, Harmen Binnema, Ludo Block, Monica den Boer, Caelesta Braun, Femke van Esch, Mendeltje van Keulen, Ellen Mastenbroek, Sebastiaan Princen, Carlos Reijnen, Mathieu Segers, Semin Suvarierol, Bertjan Verbeek, Esther Versluis

Inleidend handboek over de belangrijkste aspecten en achtergronden van de Europese UnieInleidend handboek over de belangrijkste aspecten en achtergronden van de Europese Unie.

Aanwezigheid

Recensie

De auteurs, allen verbonden aan universiteiten of hogescholen, geven in zeventien hoofdstukken een overzicht van de instellingen, besluitvormingsprocessen en beleidsgebieden van de huidige Europese Unie. Het boek beleeft zijn vijfde druk, met als belangrijkste herzieningen de nodige aandacht voor de Brexit, en twee inplaats van één hoofdstuk over het Europees buitenlands beleid (handel en ontwikkelingssamenwerking, veiligheid en defensie). Een studie- en overzichtsboek voor het hoger onderwijs, goed gestructureerd, leesbaar geschreven. Het boek is voorzien van overzichten, figuren en foto's in zwart-wit en besluit met een lijst van afkortingen, een literatuuroverzicht, een register en personalia van de auteurs.

Specificaties

Nederlands | 9789046906163 | 344 pagina's

Titel De bestuurlijke kaart van de Europese Unie : instellingen, besluitvorming en beleid
Secundaire auteur Anna van der Vleuten ; Gerry Alons
Type materiaal Boek
Editie Vijfde, herziene druk;
Uitgave Bussum : Uitgeverij Coutinho, 2018
Overige gegevens 344 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk: 2007 - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789046906163
PPN 419093427
Rubriekscode 339.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Europese Unie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Europese Unie