Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Escape game Lucky Luke
Boek

Escape game Lucky Luke 3 avonturen in het wilde westen ([2018])/ Benjamin Bouwyn, Remi Prieur, Melanie Vives, vertaling [uit het Frans] en bewerking: Barend de Voogd

Volg Lucky Luke en de Daltons in drie escape games. Lees de aanwijzingen, volg het spoor, denk logisch na en kraak de code. Grote uitgave met kleurenillustraties uit de strip en oplossingen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De escape game of escape room is een populair fenomeen. De eeuwige strijd tussen Lucky Luke en de Daltons vormt de basis voor dit ingenieus uitgevoerde grote boek in staand formaat dat grappig, stevig, kleurrijk en aantrekkelijk oogt. Met duidelijke uitleg voorin wordt opgeroepen om drie verschillende puzzels op te lossen in elk een uur tijd. Op dubbele bladzijden vormt de oplossing meestal een cijfer dat verwijst naar een volgende bladzijde. Zo ga je kriskras door het boek waarbij de bladzijden ook nog per spel een gekleurde rand hebben. Handige lijstjes en hints zijn nuttig en onmisbaar en zo wordt er heel wat heen en weer gebladerd. Ondanks uitleg van o.a. Romeinse cijfers, morse en pokerspel vergt de succesvolle uitvoering veel slim logisch denkwerk en rekenkunde. Het is aan te raden om potlood, papier, calculator en zelfs vergrootglas bij de hand te houden, desondanks zal men geneigd zijn om naar de niet meteen voor de hand liggende oplossingen achterin te kijken. Eerder verscheen 'Escape game : weet jij te ontsnappen... aan deze 3 avonturen?'* (2017). Voor doorzetters alleen of met een klein groepje vanaf ca. 15 jaar en voor volwassen liefhebbers.

Specificaties

Nederlands | 9789024580965 | 128 pagina's

Titel Escape game Lucky Luke : 3 avonturen in het wilde westen
Auteur Benjamin Bouwyn
Secundaire auteur Rémi Prieur ; Mélanie Vives ; Barend de Voogd
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh Sijthoff, [2018]
Overige gegevens 128 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Escape room voor thuis! - Vertaling van: Escape game Lucky Luke. - Paris : Mango, 2017
ISBN 9789024580965
PPN 417074301
Rubriekscode 621.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Denkspelen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Denkspelen