De babysitvriendinnen
Boek

De babysitvriendinnen ([2018])/ Alice Pantermüller, Daniela Kohl, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Hilde Nagel-Peters

Lotte (11) helpt haar beste vriendin met babysitten. Maar wat is het halfbroertje van Chloe een eigenwijze, ondeugende peuter! Ondertussen moet Lotte ook haar blokfluit terug zien te vinden. Misschien in het reptielenmuseum? Dagboek van Lotte met veel zwart-witte, stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lotte Wirwar gaat haar vriendinnetje Cloë helpen met babysitten op het halfbroertje van Cloë. Wat een eigenwijze peuter! Hij kan onwijs hard brullen en doet steeds ondeugende dingen, waardoor iedereen op Lotte en Cloë moppert. Ondertussen is Lotte ook nog eens haar blokfluit kwijt. Uiteindelijk vindt ze haar fluit in het reptielenmuseum. Maar wanneer ze begint te fluiten, gebeurt er iets ongelooflijks met alle reptielen. Een lekker leesboek in de populaire graphic novel-stijl. Het verhaal is in dagboekvorm geschreven en helemaal in de taal van jonge meiden. De tekst is in afwisselende drukletters en schrijfletters uitgevoerd, waardoor het net lijkt of de tekst geschreven en getekend is door Lotte zelf. Er staan heel veel grappige tekeningetjes en stripverhaaltjes om de tekst heen, waardoor het verhaal levendig en humoristisch wordt. Negende deel in de serie van 'De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar'*. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044752441 | 167 pagina's

Titel De babysitvriendinnen
Auteur Alice Pantermüller
Secundaire auteur Daniela Kohl ; Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 167 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Author: Alice Pantermüller, With illustrations of Daniela Kohl - Vertaling van: Das reinste Katzentheater. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2016. - (Mein Lotta-Leben)
ISBN 9789044752441
PPN 419002286
Thematrefwoord Babysitten ; Vriendschap ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar
Boek

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Alice Pantermüller