De Koala-Cola wedstrijd
Boek

De Koala-Cola wedstrijd ([2018])/ Alice Pantermüller, Daniela Kohl, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Hilde Nagel-Peters

Lotte (11) wil de Koala-Cola wedstrijd winnen, want dan kan ze met Chloe naar Australie! Daar wonen haar nichtjes en superschattige koala's. Maar om te kunnen winnen moet ze veel cola drinken en dat is streng verboden bij Lotte thuis. Dagboek van Lotte met veel zwart-witte, stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Tiende deel in de serie 'De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar'*. Lotte Wirwar (11) wil dolgraag de wedstrijd van Koala-Cola winnen, want dan kan ze met haar beste vriendin Chloë naar Australië, het land waar haar nichtjes wonen en superschattige koala's. Maar van haar ouders mag ze geen cola, omdat het ongezond is. Dus hoe moet ze toch aan de winnende kroonkurk komen? Gelukkig mag Chloë de frisdrank wel en samen met hun vriend Pieter en de broertjes van Lotte drinken ze zo veel, dat ze er bijna misselijk van worden. En ze hebben geluk, ze winnen een prijs. Maar het is niet precies wat Lotte hoopte... Het verhaal is opgezet als een dagboek (11 januari - 2 februari) en dat wordt versterkt door de speelse vormgeving met heel veel zwart-witte illustraties. Het uitbundig gebruik van kadertjes, verschillende lettertypes, dikgedrukte uitroepen en de snelle wisseling in onderwerpen en invalshoeken maken het verhaal nog speelser en zal de jonge doelgroep zeker aanspreken. Geschikt voor meisjes vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044752458 | 159 pagina's

Titel De Koala-Cola wedstrijd
Auteur Alice Pantermüller
Secundaire auteur Daniela Kohl ; Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 159 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Author: Alice Pantermüller, With illustrations of Daniela Kohl - Vertaling van: Volle kanne Koala. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2017. - (Mein Lotta-Leben)
ISBN 9789044752458
PPN 419002103
Thematrefwoord Wedstrijden ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar
Boek

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Alice Pantermüller