LEGO® City
Boek

LEGO® City Groot Woordenboek (april 2018)/ geschreven door Joseph Stewart, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Simone Arts ; hoofdredacteur Victoria Taylor ; assistent redacteur Joseph Stewart ; besturend redacteur Paula Regan ; besturend art-redacteur Jo Connor

Ontdek honderden nieuwe woorden in Lego stad, zoals van voertuigen, voorwerpen, beroepen en gebouwen. Met veel zoekopdrachten en paginagrote kleurenillustraties gebouwd met Lego. Voor o.a. vergroten van de woordenschat. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze met Legofiguren geïllustreerde uitgave is o.a. bedoeld om de woordenschat te vergroten. De vier hoofdstukken over de thema's in de stad, noodgeval, onderweg en buiten de stad zijn onderverdeeld in totaal 26 situaties. Op illustraties over dubbele bladzijden zien we taferelen gebouwd van Lego van o.a. het het strand, de brandweer, een boerderij maar ook een raketbasis. Er staan veel voorwerpen op, met name voertuigen en aanverwanten, met in een klein wit kader de benaming of woord; in totaal zijn het er meer dan 500. Daarnaast is er bij elke situatie een zoekopdracht naar drie voorwerpen onder de noemer 'Kun je het vinden?'. Rode draad in het boek is de zoektocht naar de pizzadief die op elke spread verstopt staat en die uiteraard pas op de laatste pagina wordt gepakt. Het boek nodigt dan ook echt uit om te zoeken en te ontdekken. De doelgroep is groot; met kleuters kun je samen de platen bekijken en voorwerpen zoeken en benoemen, want veel woorden zijn pittig zoals symbool van recycling, grondstewart en radar. Oudere Legoliefhebbers kunnen naast zoeken ook de woorden lezen. Op het aantrekkelijke omslag van dit mooi uitgevoerde, vrij grote boek is een impressie van een drukke stad te zien. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030503699 | 63 pagina's

Titel LEGO® City : Groot Woordenboek
Uniforme titel LEGO® City: groot woordenboek Groot woordenboek
Auteur Joseph Stewart
Secundaire auteur Simone Arts ; Victoria Taylor
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : MEIS & MAAS, april 2018
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Omslag vermeldt: LEGO - Vertaling van: LEGO CITY busy word book. - Dorling Kindersley limited, (c)2018
ISBN 9789030503699
PPN 416848761
Rubriekscode Nederlands 831
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal