Cop vs. killer
DVD

Cop vs. killer ([2018])/ regie Simon de Waal, Hans Pos

Inspecteur Frank Spinola van de Amsterdamse recherche maakt jacht op een crimineel die achter vele afrekeningen in het misdaadcircuit zit.

Recensie

Debuutfilm van Simon de Waal die zelf het scenario schreef, gebaseerd op zijn eerste boek (2005). De Waal schreef eerder scenario's voor onder meer Baantjer en Grijpstra & De Gier en werkt zelf als rechercheur bij de Amsterdamse politie. Inspecteur Frank Spinola (Marcel Hensema) van de Amsterdamse recherche maakt al lange tijd jacht op de topcrimineel Mirko Narain (Jeroen Willems). Terwijl de meedogenloze Mirko verwikkeld raakt in een bendeoorlog met de Russische maffia ontdekt Spinola dat hij een zwakke plek heeft: een dochter bij zijn ex-vriendin. Maar ook Mirko speelt op de persoon. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Lang blijft deze politiefilm de moeite waard, door de slimme opbouw en het goede spel van Hensema en Willems, die er een Gouden Kalf voor kreeg. Dat de finale een tikje aan de ongeloofwaardige kant is, neem je dan maar voor lief.' Willems won het Gouden kalf voor Beste acteur in een televisiedrama.

Specificaties

Nederlands | 8718838821874

Titel Cop vs. killer
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Hans Pos ; Jeroen Willems ; Marcel Hensema ; Simon de Waal
Type materiaal DVD
Uitgave [Alblasserdam] : Red Square Film, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jeroen Willems, Marcel Hensema, Kees Boot, Rogier Philipoom. - Nederlands gesproken - Gebaseerd op een boek van Simon de Waal - Videoversie van de film: Nederland : Shooting Star Filmcompany, (c)2012
ISBN 8718838821874
PPN 419592199
Genre detectiveroman
Taal Nederlands