The walking dead. 8: Het complete achtste seizoen
DVD

The walking dead. 8: Het complete achtste seizoen ([2018])/ Frank Darabont

Ex-politieman Rick leidt een groepje mensen dat probeert te overleven in een wereld vol ondoden, 'walkers' die de weinige nog levende mensen als prooi zien.

Recensie

Amerikaanse horrorserie, gebaseerd op de succesvolle serie graphic novels van Robert Kirkman (ook in het Nederlands vertaald). Ex-politieman Rick Grimes (Andrew Lincoln) leidt een groepje mensen dat probeert te overleven in een wereld waarin door een apocalyptische ramp alle gezag en structuur zijn verdwenen en die vol 'walkers' is: ondoden die de weinige nog levende mensen als prooi zien. Hoewel het hier om zombies gaat wordt die term niet genoemd. De producenten maken er een punt van dat de focus niet de horror is, maar het drama van mensen die moeten zien te overleven. In seizoen 8 vervolgt de groep de strijd tegen de wrede Negan (Jeffrey Dean Morgan) en zijn Saviors die andere overlevers beroven. Han Lips (Parool 10-2-'15 ) schrijft over seizoen 5: 'Voor horrorliefhebbers biedt de bloedige serie dan ook genoeg vermaak, maar ook voor kijkers die niet meteen dol zijn op dat genre, heeft de serie iets te bieden. (...) Het zijn die morele dilemma's en angsten die de serie boven een gewone zombiehorrorfilm doen uitstijgen.' De serie wordt geroemd om de karakterontwikkeling en won vele prijzen, waaronder de Saturn Award voor Beste horrorserie 2016. Er is ook een spin-off: 'Fear the walking dead'. De dvd-set bevat de 16 afleveringen van seizoen 8 (2017-2018).

Specificaties

Engels | 8713045249755

Titel The walking dead. 8: Het complete achtste seizoen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Greg Nicotero ; Andrew Lincoln ; Norman Reedus
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One Benelux, [2018]
Overige gegevens 6 dvd-video's (ongeveer 765 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Andrew Lincoln, Norman Reedus, Steven Yeun, Lauren Cohan. - Regisseurs onder anderen: Greg Nicotero. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in Nederlands, Frans of Engels - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Idiot Box Productions, 2017-2018
ISBN 8713045249755
PPN 419634681
Genre griezelverhaal
Taal Engels

Relaties/Serie

The walking dead
Boek

The walking dead (2011-...)

Een groep mensen tracht te overleven in een wereld vol zombies.

vol. Seizoen 8
Uitgeleend