De vory
Boek

De vory de Russische supermaffia (2018)/ Mark Galeotti, vertaald [uit het Engels] door Mario Molegraaf

Beschrijving van de Russische maffia, die zijn invloed tegenwoordig heeft uitgespreid naar de politieke en economische bovenwereld in Rusland.

Aanwezigheid

Recensie

De maffia wordt traditioneel geassocieerd met Italië en de Verenigde Staten, maar ook Rusland kent zijn eigen maffia: de 'vory' (dieven), criminelen met een uiterst gewelddadig karakter en hun eigen symbolen en riten. De Engelse wetenschapper Galeotti is een kenner bij uitstek van Rusland, in het bijzonder van zijn veiligheidsdiensten en georganiseerde misdaad. Hij beschrijft op meeslepende en beeldende wijze de ontwikkeling en betekenis van de Russische criminele netwerken. Ontstaan in tsaristisch Rusland, tot wasdom gekomen in de werkkampen van Stalins Sovjetunie en uiteindelijk een belangrijke factor in het Rusland van Poetin. De georganiseerde criminaliteit heeft haar tentakels uitgespreid en is vandaag de dag verweven met de politieke en economische bovenwereld; de Russische staat en tal van oligarchen zetten de moderne Russische maffia in voor politieke doeleinden, bijvoorbeeld de recente annexatie van De Krim of het steunen van opstandige rebellen in buurland Oekraïne. Het boek is voorzien van eindnoten, een literatuurlijst en register.

Specificaties

Nederlands | 9789044639025 | 386 pagina's

Titel De vory : de Russische supermaffia
Auteur Mark Galeotti
Secundaire auteur Mario Molegraaf
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2018
Overige gegevens 386 pagina's - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The vory : Russia's super mafia. - New Haven : Yale University Press, 2018
ISBN 9789044639025
PPN 418219052
Rubriekscode 396.61
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Georganiseerde misdaad; Rusland
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Georganiseerde misdaad