Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vrouwen gaan niet vreemd
Boek

Vrouwen gaan niet vreemd mythes over 'het zwakke geslacht' (2018)/ Wednesday Martin, vertaald [uit het Engels] door Ton Heuvelmans, Sjaak de Jong en Ireen Niessen

Aan de hand van persoonlijke ervaringen, wetenschappelijk onderzoek en interviews weerlegt de schrijfster de mythe van de ingetogen, kuise vrouw en geeft zij een nieuw beeld van de vrouwelijke seksualiteit.

Aanwezigheid

Recensie

Hoezeer de moderne vrouw ook met succes haar vrijheid heeft bevochten, de mythe van vrouwelijke kuisheid bestaat nog steeds. Het beeld van een seksueel actieve, overspelige vrouw is dan ook ongebruikelijk en spannend. De auteur, sociologe en onderzoeksjournaliste, geeft hier aan de hand van persoonlijke ervaringen, interviews en wetenschappelijk onderzoek uit disciplines als gedrags- en cultuurwetenschap, seksuologie en primatologie een heel ander beeld van vrouwelijke seksualiteit. Daarbij laat ze zien hoe monogamie als emotionele, culturele en seksuele maatstaf in onze samenleving langzaam kantelt en dat context en cultuur een bepalende rol spelen in de seksuele keuzes van vrouwen. Een veelomvattend en uitstekend leesbaar boek over vrouwelijke seksualiteit en ontrouw, waarin eigentijdse thema's als MeToo niet ontbreken. Origineel en wetenschappelijk interessant, maar dankzij de vele persoonlijke ervaringen zeker ook boeiend voor een bredere groep vrouwen en mannen. Voorzien van een uitgebreid bibliografisch notenapparaat.

Specificaties

Nederlands | 9789044632118 | 397 pagina's

Titel Vrouwen gaan niet vreemd : mythes over 'het zwakke geslacht'
Auteur Wednesday Martin
Secundaire auteur Ton Heuvelmans ; Ireen Niessen ; Sjaak de Jong
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2018
Overige gegevens 397 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Untrue. - (c)2018
ISBN 9789044632118
PPN 418218846
Rubriekscode 615.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Overspel; Vrouwen; Psychologische aspecten
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Overspel