Villa Victoria
Boek

Villa Victoria ([2018])/ Eva Devriendt, concept en tekeningen: Eva Devriendt ; tekst: Eva Devriendt & Tim F. Van der Mensbrugghe

Als Aida ontdekt dat ze een oma heeft, gaat ze naar haar op zoek. Ze blijkt in een heel bijzonder bejaardenhuis te wonen: Villa Victoria. Alle bewoners waren vroeger circusartiest, net als Aida's oma. Waarom heeft Aida's moeder hier nooit over verteld? Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Tussen de verhuisdozen op zolder vindt Aida (8) een kist met circusattributen, waarin een brief ligt van haar oma. Aida is blij verrast, want ze wist niet dat ze een oma had! Ze besluit meteen bij haar op bezoek te gaan. Oma blijkt in een bejaardenhuis voor circusartiesten te wonen: Villa Victoria. Daar ontmoet Aida allerlei markante figuren, zoals een dansende Siamese tweeling, een goochelaar, een waarzegster en natuurlijk haar oma, die trapezeartieste in ruste is. Ze hoort er geweldige verhalen en gaat er zo vaak ze kan op bezoek. Alleen durft ze haar moeder er niets over te vertellen... Dit fantasievolle verhaal is een ode aan mensen op leeftijd, die voor Aida een vat vol verhalen zijn. De kleurrijke, sprookjesachtige illustraties ademen soms een wat grimmige sfeer die niet helemaal bij het verhaal past. Het verhaal leest lekker weg, al is het taalgebruik is soms wat oubollig en bevat de tekst veel voor Nederlandse kinderen onbekende Vlaamse woorden. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492677570 | 117 pagina's

Titel Villa Victoria
Auteur Eva Devriendt
Secundaire auteur Tim F. Van der Mensbrugghe
Type materiaal Boek
Uitgave [Lichtervelde] : Kannibaal, [2018]
Overige gegevens 117 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789492677570
PPN 421096330
Thematrefwoord Grootmoeders ; Circussen ; Geheimen
Taal Nederlands