Zoo Zen
Boek

Zoo Zen een speels yogaverhaal voor kinderen ([2018])/ Kristen Fischer, met tekeningen van Susi Schaefer ; vertaling uit het Engels: Aleid Swierenga

Spring als een kikker, glijd als een slang of brul als een leeuw! Ga met Laura naar de dierentuin en ontdek dat de dieren eigenlijk ook aan yoga doen. Prentenboek met kleurrijke illustraties en uitleg van de yogahoudingen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Niet voor niets hebben sommige yogahoudingen een dierennaam. Dit prentenboek speelt hier handig op in door het kleine meisje Laura de dierentuin te laten bezoeken, waarbij ze een aantal dieren qua houding imiteert. Dat doet ze o.a. bij de kameel, slang, kikker, dolfijn en gorilla. In kleurenillustraties over een spread zien we hoe Laura een houding aanneemt die gespiegeld is aan die van het dier. In de illustraties staan een paar regels tekst op rijm over hoe je de houding aanneemt. Het boek begint met de voorbereiding zoals het dragen van gemakkelijke kleding en aan het eind volgen enkele adviezen over een goede ademhaling en dankbaarheid voor alles. Het vierkante prentenboek is aantrekkelijk door de illustraties die speels en enigszins gestileerd zijn uitgevoerd. De heldere, vrolijke kleuren over de hele pagina dragen daartoe bij. Achterin is een overzicht van de houdingen opgenomen, met uitleg hoe je ze uit moet voeren. Dit is het eerste jeugdboek en ook het eerste in het Nederlands vertaalde boek van de Engelse schrijfster. Een aardige, zeer eenvoudige kennismaking met yoga voor jonge kinderen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789088401855

Titel Zoo Zen : een speels yogaverhaal voor kinderen
Auteur Kristen Fischer
Secundaire auteur Susi Schaefer ; Aleid Swierenga
Type materiaal Boek
Uitgave Katwijk aan Zee : Uitgeverij Panta Rhei, [2018]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Zoo zen. - Boulder : Sounds True, (c)2017
ISBN 9789088401855
PPN 417637519
Rubriekscode 158.27
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Yogaoefeningen; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Yogaoefeningen