Slaap lekker Bijbel
Boek

Slaap lekker Bijbel ([2018])/ illustraties Fabiano Fiorin, tekst Vanessa Carroll ; vertaling [uit het Engels] Anna van Egmond

Tien Bijbelverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden kort naverteld. Over o.a. Jozef, Mozes, David, Zacheüs, Ester en de verloren zoon. Met paginagrote kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

In deze uitgave worden tien bekende Bijbelverhalen kort naverteld, zes uit het Oude en vier uit het Nieuwe Testament. Daarbij gaat het o.a. over Jozef, Mozes, David, Zacheüs, Ester en de verloren zoon. De titels van de verhalen zijn verrassend gekozen en geven niet direct duidelijkheid over wie het verhaal gaat. De kleurrijke afbeeldingen nemen in deze A4-formaat uitgave een belangrijke plek in en beslaan telkens een dubbele pagina. De afgebeelde figuren zijn vrij stereotiep, karikaturaal soms. Elk verhaal heeft een lengte van tien of twaalf pagina's en komt daardoor goed tot zijn recht. De tekst is met een duidelijk lettertype op een ingekaderde witte ondergrond afgedrukt in de illustraties. De auteur en illustrator werkten ook mee aan 'Jouw Bijbel : met 22 sleutelverzen om nooit meer te vergeten - elk met een bekend Bijbelverhaal' (2017; mede geschreven door Cecilie Fodor)*. Door de titel lijkt het boek bedoeld om te lezen voor het slapen gaan, maar de verhalen kunnen natuurlijk op elk ander moment gelezen worden. Verzorgde uitgave, met een iets verdikt omslag en een aantrekkelijke omslagillustratie. Voorlezen aan kinderen met een (protestants-)christelijke achtergrond vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026622779 | 139 pagina's

Titel Slaap lekker Bijbel
Auteur Fabiano Fiorin
Secundaire auteur Vanessa Carroll ; Anna van Egmond
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Callenbach, [2018]
Overige gegevens 139 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Bedtime bible stories. - Scandinavia Publishing House, 2017
ISBN 9789026622779
PPN 418268037
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen