Billy de binnenjongen
Boek

Billy de binnenjongen waarom zou hij naar buiten gaan? ([2018])/ Frans van Deijl, met illustraties van Wilbert van der Steen

Billy (12, ik-figuur) besluit de hele zomervakantie binnen te blijven. Op YouTube deelt hij zijn belevenissen, maar maakt hij eigenlijk wel wat mee? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 12-jarige Billy heeft, tot ergernis van zijn moeder, een sterke voorkeur voor binnen spelen. Zij stimuleert hem dan ook iedere dag om naar buiten te gaan. Billy vindt zijn moeder nogal bemoeizuchtig en tracht haar aanwijzingen over hoe hij moet leven zoveel mogelijk te omzeilen. Tijdens de zomervakantie besluit hij helemaal binnen te blijven. Hij is actief met zijn smartphone, tablet en computer. Van vervelen is geen sprake, mede door zijn onderzoekende houding, rijke fantasie en drang tot experimenteren. Dat laatste leidt bijna tot een fataal ongeluk nadat hij van zijn vader een drone heeft gekregen. Die wending zorgt voor de nodige spanning in het verder nogal kabbelende verhaal, dat in de vorm van een dagboek wordt verteld en voorzien is van karikaturale illustraties. Het thema is actueel, namelijk het feit dat kinderen in vergelijking met vroeger minder buiten spelen en vooral plezier beleven aan binnenactiviteiten als computeren en tv-kijken. Dit is het jeugdboekendebuut van de auteur. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020622911 | 200 pagina's

Titel Billy de binnenjongen : waarom zou hij naar buiten gaan?
Auteur Frans van Deijl
Secundaire auteur Wilbert van der Steen
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave Alkmaar : Kluitman, [2018]
Overige gegevens 200 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
ISBN 9789020622911
PPN 418240604
Thematrefwoord Vakanties ; YouTube
Taal Nederlands