Zelf animatie video's maken met je telefoon of tablet
Boek

Zelf animatie video's maken met je telefoon of tablet ([2018])/ Govrien Oldenburger, fotografie omslag en instructiefoto's: Nadine van den Berg

Wil je animatiefilmpjes maken met je smartphone of tablet? Lees hoe je een mooi decor maakt, zorgt voor goed licht en geluid en de filmpjes monteert. Stapsgewijze uitleg met kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Theater en film ANIMATIEFILMS OLDE

Recensie

Zeer uitgebreid wordt verteld hoe je animatiefilmpjes maakt met je tablet of smartphone. Het oblong, bijna vierkante boek bevat twaalf hoofdstukken met titels als: Animeren, wat is dat? Bouw je eigen studio, Keuzes van een prof en Monteren maar. Van eenvoudig (maak een flipboekje) tot bijna professioneel (voorwerpen tot leven wekken en een kleipoppetje laten verdwijnen), met een stapsgewijze uitleg met kleine kleurenillustraties.. Als je het in je vingers hebt, krijg je een animatiediploma. Hierop staan de vaardigheden die de gemotiveerde lezer na het doorwerken van het boek beheerst: bv. 'Ik kan een schaar een appel laten opeten.' en 'Ik kan een achtbaan laten rijden door mijn bloedeigen huis.' Uitleg met zeer veel functionele kleurenafbeeldingen, technische filmtips, verhaalideeën, voorbeelden uit beroemde animatiefilms, een overzicht met handige apps en een verklarende woordenlijst. Overzichtelijke en kleurrijke lay-out met foto's en getekende illustraties. Eenvoudig taalgebruik en een prettig leesbare letter. De auteur is journalist en schrijft voor o.a. KidsWeek en 7Days. Het (doe)boek is samen met Cinekid gemaakt. Zij organiseren ook animatieworkshops op scholen. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar, ook geschikt voor kinderen die niet graag lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789492899170 | 167 pagina's

Titel Zelf animatie video's maken met je telefoon of tablet
Uniforme titel Zelf animatievideo's maken Zelf animatievideo's maken met ...
Auteur Govrien Oldenburger
Instelling /Stichting CineKid, Amsterdam
Secundaire auteur Nadine van den Berg
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Condor, [2018]
Overige gegevens 167 pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 25 cm
Annotatie Dit boek is gemaakt in samenwerking met Cinekid
ISBN 9789492899170
PPN 418842027
Rubriekscode 798.85
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Smartphones; Animatiefilms ; Tablets; Animatiefilms
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Animatiefilms