Wie had het gedaan?
Boek

Wie had het gedaan? 25 mysteries uit de geschiedenis om op te lossen ([2018])/ Victor Escandell & Ana Gallo

Vijfentwintig raadsels van de prehistorie tot de hedendaagse tijd, om zelf op te lossen of samen met anderen te spelen voor punten. Met oplossingen, stripachtige zwart-wittekeningen met enige steunkleuren en 25 flapjes. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Dit boek (ruim A4-formaat, stevig papier) bevat 25 verzonnen mysteries, gebaseerd op echte mensen en historische feiten, van de prehistorie tot de hedendaagse tijd. Er is een duidelijke inleiding met uitleg van de spelregels. Symbolen geven aan hoe je het geheim kunt oplossen: door logisch nadenken of door je verbeelding te gebruiken. Er zijn zes moeilijkheidsniveaus, aangegeven met sterretjes. Je kunt punten per goed antwoord verdienen en het is leuk om in teams of met een groep de oplossingen te zoeken. Deze zijn te controleren onder een dunkartonnen flapje onder het beschreven en getekende mysterie. De zwart-witte pentekeningen, met wisselende steunkleuren, zijn stripachtig en humoristisch. De mysteries worden beschreven in eenvoudige zinnen, maar dit geldt niet voor de informatie in de tijdbalk voorin en de geschiedkundige inleidingen bij de mysteries. Hierin worden helaas voor de doelgroep te moeilijke woorden en begrippen gebruikt. Ook klopt de moeilijkheidsgraad niet altijd en lijkt de aanwijzing om 'logica' of 'verbeelding' te gebruiken soms willekeurig. In dezelfde opzet verscheen 'Wie heeft het gedaan? : 25 mysteries om op te lossen' (2017)*. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044834369 | 63 pagina's

Titel Wie had het gedaan? : 25 mysteries uit de geschiedenis om op te lossen
Auteur Victor Escandell
Secundaire auteur Ana Gallo
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2018]
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Tekst: Ana Gallo, Illustraties: Victor Escandell - Vertaald uit het Spaans - Vertaling van: Enigmas : desafía tu mente con 25 enigmas con historia. - Barcelona : Zahori de Ideas, (c)2018
ISBN 9789044834369
PPN 421011025
Rubriekscode 621.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Puzzels ; Algemene geschiedenis; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Puzzels