Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het ontdekboek van Dribbel
Boek

Het ontdekboek van Dribbel over kleuren, vormen en getallen ([2018])/ Eric Hill

Dribbel en zijn vriendjes ontdekken kleuren en vormen en leren tellen. Prentenboek met hardkartonnen pagina's en illustraties in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot formaat prentenboek met acht stevige kartonnen pagina's en afgeronde hoeken. Wie kent niet het vriendelijke hondje Dribbel met zijn vrienden het nijlpaard Leentje, de aap Steven en de krokodil Tom? Met Dribbel en zijn vriendjes leer je in dit boek over kleuren, vormen en getallen. Er zijn allerlei voorbeelden te zien van de betreffende kleur (rood-appel; geel-banaan; groen-gras; blauw-lucht); de eerste vier bladzijdes gaan over een kleur, daarna volgen nog een bladzijde met zwart en wit, en een met andere kleuren (roze, paars, grijs, oranje en bruin). Dribbel en zijn vriendjes zijn vervolgens vier bladzijden met vormen bezig (driehoek, vierkant, rond en rechthoek) en er zijn drie spreads voor de getallen, een tot en met tien. Tot slot worden alle drie de onderwerpen nog eens herhaald. Alle gestileerde illustraties staan tegen een witte achtergrond. De voorbeelden van kleuren en vormen zijn niet altijd even handig gekozen; een stoel is niet per definitie blauw en een boterham is niet altijd vierkant. Er zijn soms meer kleuren in een afbeelding te zien en bij het getal zes staan vijf auto's en een vrachtwagen; dat werkt verwarrend. Evengoed een fijne, uitgebreide uitgave rond de internationaal bekende puppy Dribbel. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000363216

Titel Het ontdekboek van Dribbel : over kleuren, vormen en getallen
Auteur Eric Hill
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2018]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: My big book os Spot. - London : Penguin Random House Children's, (c)2018 - Eerder verschenen onder de titel: Dribbels grote boek over kleuren, vormen en getallen. - (c)2007
ISBN 9789000363216
PPN 418670722
Thematrefwoord Kleuren ; Vormen ; Tellen
Taal Nederlands