Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Spook Siem en de schat
Boek

Spook Siem en de schat ([2018])/ THiLO, illustraties: Martina Theisen ; Nederlandse vertaling [uit het Duits] en bewerking: Paulien Smeulders

spook siem zoekt een schat. maar hij wil wel wat hulp. hij ziet mens stef. stef is slim. hij leest al een boek. vindt stef de schat? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Siem het spookje woont in een kist in een oud kasteel ('slot') Hij vermoedt dat er ergens een schat verborgen ligt, maar zoekt tevergeefs. Als een schoolklas het slot komt bezoeken, ontmoet Siem het jongetje Stef. Stef kan al lezen en rekenen en dat komt Siem bij zijn zoektocht goed van pas. Uiteindelijk vinden zij iets ... In de serie 'Ik e lezen'*, is dit verhaal voor startende lezers geschreven: eenlettergrepige woorden, elke korte zin een nieuwe regel, wel leestekens, geen hoofdletters, AVI-M3. De tekstblokjes staan tussen veel snelle kleurige illustraties in. Fantasie en werkelijkheid lopen door elkaar in het nogal warrige verhaaltje. De onderliggende boodschap is dat je lezen en rekenen nodig hebt om dingen te begrijpen en te ontdekken. Goed verzorgd boekje, stevig papier, leuke 'spookjes'-schutbladen. Redelijke leesoefenstof voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020678673 | 35 pagina's

Titel Spook Siem en de schat
Auteur THiLO"
Secundaire auteur Martina Theisen ; Paulien Smeulders
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2018]
Overige gegevens 35 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Wo ist der Gespensterschatz? - Bindlach : Loewe Verlag Gmbh, (c)2016
ISBN 9789020678673
PPN 418241155
Genre sprookjes
Thematrefwoord Spoken ; verborgen schatten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ik ♥ lezen
Boek

Ik ♥ lezen (2016-...)

vol.
Uitgeleend