Lente, zomer, herfst en winter
Boek

Lente, zomer, herfst en winter ([2019])/ Kay Barnham, illustraties Maddie Frost ; vertaling [uit het Engels]: Margreet Nauta ; eindredactie: Firet Redactie en Tekst

Elk seizoen is weer anders! Wat gebeurt er in lente, zomer, herfst en winter? Met doetips en vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Elk seizoen is weer anders. In dit vierkante prentenboek volgen we de natuurverschijnselen vanaf de lente tot en met de winter. In eenvoudige taal wordt verhaald over de bij dat seizoen passende natuurverschijnselen. Het doel is om kinderen op een levendige en verhalende manier de natuur te laten ontdekken. De vrolijk en bontgekleurde illustraties hebben een kinderlijke eenvoud en zijn goed afgestemd op de beoogde leeftijdsgroep, vooral de dieren zullen aanspreken. De twee kinderen, die op elke tekening aanwezig staan, hebben een enigszins stereotype gezichtsuitdrukking met (het hele jaar door) blozende wangetjes en grote ogen. Aan het eind volgen drie doe-activiteiten, twee tips voor ouders/leerkrachten en tips voor een aantal boeken* en websites over het onderwerp. Het boek hoort bij de serie 'Oog voor de natuur'*. Naast dit boek over seizoenen gaat het over vlinders, kringloop van water en de groei van zaadjes. Bruikbaar als eerste informatie over dit onderwerp. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412025

Titel Lente, zomer, herfst en winter
Auteur Kay Barnham
Instelling /Firet Redactie en Tekst, Tilburg
Secundaire auteur Maddie Frost ; Margreet Nauta
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: A stroll through the seasons. - Wayland/Hachette, (c)2017. - (Look & Wonder)
ISBN 9789463412025
PPN 419566163
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seizoenen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Seizoenen

Relaties/Serie

Oog voor de natuur
Boek

Oog voor de natuur (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Kay Barnham