Hamster
Boek

Hamster ([2018])/ Mary Colson, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Corian Linnemans

Wat doet een hamster de hele dag, als er niemand thuis is? Hamster Woppie (ik-persoon) vertelt hierover. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ben je benieuwd wat een hamster de hele dag doet, als jij niet thuis bent? Hamster Woppie (ik-figuur) vertelt hier zelf over in dertien hoofdstukjes van een dubbele pagina. Op elke linkerpagina staat een tekst van gemiddeld acht zinnen op een zalmkleurige achtergrond en op de rechterpagina is een grote kleurenfoto opgenomen. De teksten staan in grote letters en bevatten korte zinnen en eenvoudige woorden. Moeilijke woorden als flarden en territorium zijn vetgedrukt en opgenomen in de woordenlijst achterin. Achterin staan een register en titels van enige boeken en websites om meer te weten te komen over hamsters. Tevens zijn enige 'quizvragen' opgenomen om erachter te komen, hoe 'wild' jouw hamster is. De uitgave maakt deel uit van de serie 'Het geheime leven van mijn...'*. Door de grote foto's is het boek ook geschikt om voor te lezen aan jongere kinderen. Het is leuk dat fictie en non-fictie gecombineerd zijn, maar daardoor knelt het ook enigszins. Zo zit er geen duidelijke verhaallijn in. Desondanks zullen kinderen graag meer willen weten over het 'geheime' leven van de hamster. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463413251 | 32 pagina's

Titel Hamster
Auteur Mary Colson
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi bv, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The truth about hamsters : what hamsters do when you're not looking. - Capstone Global Library Ltd., (c)2017. - (Pets undercover)
ISBN 9789463413251
PPN 419209999
Rubriekscode 634.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hamsters
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Hamsters

Relaties/Serie

Het geheime leven van mijn...
Boek

Het geheime leven van mijn... (2018)

vol.
Uitgeleend