Kat
Boek

Kat ([2018])/ Mary Colson, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Corian Linnemans

Wat doet een kat de hele dag, als er niemand thuis is? Kat Simba (ik-persoon) vertelt hierover. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat een huiskat allemaal in 24 uur meemaakt, lezen we in dit stevige boek. Kat Simba (ik-figuur) vertelt hier zelf over in dertien hoofdstukjes van een dubbele pagina. Op elke linkerpagina staat een tekst van gemiddeld acht zinnen op een lichtblauwe achtergrond en op de rechterpagina een grote kleurenfoto. De teksten zijn zo opgesteld (grote letters, korte zinnen, eenvoudige woorden) dat kinderen vanaf ca. 7 jaar ze zelfstandig kunnen lezen. Zijn er toch moeilijke woorden gebruikt, dan zijn deze vetgedrukt, zodat je de betekenis in een woordenlijst achterin kunt opzoeken. Achterin staan een register en titels van boeken en websites om meer te weten te komen over het gedrag van een kat. Tevens zijn enige 'quizvragen' opgenomen om erachter te komen, hoe wild jouw kat is. De uitgave maakt deel uit van de serie 'Het geheime leven van mijn...'*. Door de grote foto's is het boek ook geschikt om voor te lezen aan jongere kinderen. Het is een mooi verzorgde uitgave, waar kinderen graag in zullen willen bladeren, om meer te weten te komen over het 'geheime' leven van hun kat. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463413275 | 32 pagina's

Titel Kat
Auteur Mary Colson
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi bv, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The truth about cats : what cats do when you're not looking. - Capstone Global Library Ltd., (c)2017. - (Pets undercover)
ISBN 9789463413275
PPN 419210016
Rubriekscode 634.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Katten
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Katten

Relaties/Serie

Het geheime leven van mijn...
Boek

Het geheime leven van mijn... (2018)

vol.
Uitgeleend