Paardenpraat
Boek

Paardenpraat springen : met ook aandacht voor endurance, voltige en buitenrijden ([2018])/ Britt Dekker, Esra de Ruiter, tekst: Joke Reijnders

Britt en Esra van het YouTube-kanaal PaardenpraatTV geven allerlei informatie en tips over springsport, voltige, endurance, wedstrijden rijden en het buiten rijden. Met enkele interviews en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 16 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na 'Paardenpraat'* (2016) over o.a. de aanschaf en verzorging van een rijpaard en het rijden van wedstrijden, verscheen deze uitgave. De nadruk in dit boek ligt op de springsport, voltige, endurance en het buiten rijden. Aan elk van deze thema's is een hoofdstuk gewijd, die weer is onderverdeeld in allerlei subonderwerpen. De auteurs Britt en Esra, bekend van o.a. het YouTube-kanaal PaardenpraatTV, vertellen onder meer over wat erbij komt kijken als je aan wedstrijden meedoet. Zij gaan in op o.a. de verschillende niveaus, de uitrusting van je paard, het wedstrijdterrein en de specifieke sprongen. Tussendoor staan interviews met jonge mensen die actief zijn in de paardensport. Alle informatie is beknopt, ter zake en heel toegankelijk geschreven, in een populaire maar niet kinderachtige stijl. Esra en Britt staan regelmatig op de kleurenfoto's en geven adviezen en commentaar, dat in een gekleurd kader staat. De lay-out is aantrekkelijk met veel ruimte tussen de teksten, pagina's in pasteltinten en mooie foto's. Het boek heeft een handzaam formaat en een uitgebreid register. Als aanvulling op alle reeds bestaande uitgaven over paarden is deze verzorgde uitgave goed bruikbaar voor liefhebbers vanaf ca. 11 t/m 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045215600 | 127 pagina's

Titel Paardenpraat : springen : met ook aandacht voor endurance, voltige en buitenrijden
Auteur Britt Dekker
Secundaire auteur Esra de Ruiter ; Joke Reijnders
Type materiaal Boek
Uitgave Uithoorn : Karakter Uitgevers B.V., [2018]
Overige gegevens 127 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Omslag en titelpagina vermeldt: PaardenpraatTV - Met register
ISBN 9789045215600
PPN 418851948
Rubriekscode 618.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paardendressuur ; Paardrijden ; Springsport
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paardrijden