Het supercoole boek met coole weetjes over de ruimte
Boek

Het supercoole boek met coole weetjes over de ruimte ([2018])/ Adam Frost, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; redactie en productie: Vitataal

Waarom vinden er expres botsingen plaats in de ruimte? Waarom is het weer op planeten zo verschillend? Weetjes via en met kleurenillustraties over de ruimte. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit handzame boekje vol supercoole weetjes bevat veel gekke en bizarre feiten over de ruimte. Wat kost een ruimtereis eigenlijk? Zijn wolken zwaar? Waarom vinden er expres botsingen plaats in de ruimte? Waarom is het weer op planeten zo verschillend? De meeste feiten worden afgezet tegen zaken die bekend zijn bij de doelgroep. Het gewicht van een raket wordt bijvoorbeeld vergeleken met een groot aantal (getekende) vrachtwagens. De opbrengst van SF-films met plaatjes van zakken geld. Deze cartoonachtige gekleurde getekende illustraties vormen samen met de korte en eenvoudige teksten makkelijk te begrijpen informatie. De inhoud moet zeker niet gezien worden als verdiepingsstof over de ruimte, maar puur als een grappige, maar ook weinig relevante aanvulling op het onderwerp. In dezelfde opzet verschenen eerder 'Het supercoole boek met weetjes' (2e dr., 2016)*, 'Het supercoole boek met supercoole weetjes over je lichaam' (2016)** en 'Het supercoole boek met coole weetjes over dieren' (2017)***. Door de verhouding tekst-beeld is het boek zeer geschikt voor kinderen die visueel zijn ingesteld of moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048316762

Titel Het supercoole boek met coole weetjes over de ruimte
Auteur Adam Frost
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 112 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The awesome book of space. - London : Bloomsbury Children's Books, 2018
ISBN 9789048316762
PPN 418232210
Rubriekscode 552.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Heelal; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Heelal