Ruimterobots ontwikkelen
Boek

Ruimterobots ontwikkelen ([2018])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Monica Terpstra

Wil je ruimterobots leren bouwen? Lees hoe een ruimterobot bedacht, gemaakt en bestuurd wordt. Met kleurenfoto's, doe-tip en vragen over het beroep robotingenieur. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek ROBOTS OWEN

Recensie

In de serie 'Uitdagend werk in de techniek'* verscheen een deel over ruimterobots. Een flink deel van het boek wordt in beslag genomen door uitleg over de ruimterobot Curiosity, die in 2002 op Mars is geland. Stap voor stap passeert de hele procedure de revue. In begrijpelijke woorden krijgen de lezers een duidelijk beeld van deze expeditie. We lezen hoe een ruimterobot bedacht, gemaakt en bestuurd wordt, en dat een robot ook ruimtevaartuigen kan repareren. In verhouding nemen de illustraties, kleurenfoto's, een grote plaats in. Hierdoor is er minder ruimte voor de informatie. Momenteel zijn robots actueel en dus zal het boek zeker in de belangstelling staan van kinderen. Ter afsluiting zijn een register, andere informatiebronnen en woordenlijst opgenomen. Ook is er een doetip voor het knutselen van een robot. Te gebruiken bij o.a. beroepsoriëntatie voor robotingenieur voor kinderen van ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412360 | 32 pagina's

Titel Ruimterobots ontwikkelen
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Exploring distant as a space robot engineer. - Ruby Tuesday Books Ltd., (c)2016. - (Get to work with science and technology)
ISBN 9789463412360
PPN 419566295
Rubriekscode 659.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Robots; Ruimteonderzoek
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Robots

Relaties/Serie

Uitdagend werk in de techniek
Boek

Uitdagend werk in de techniek (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen