Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Pinguïn
Boek

Pinguïn ([2018])/ Kari Schuetz, vertaling [uit het Engels]: Annemarie Bon ; eindredactie: Pam Thierry

Wie zorgt er voor jonge pingüins, hoe groeien ze op en wat vinden ze leuk? Eenvoudige informatie over jonge pingüins, met grote foto's in kleur. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De baby-pinguïn ofwel kuiken staat centraal in deze handzame, keurig vormgegeven uitgave in de reeks 'Baby-dieren'*, een informatieve reeks voor kleuters en kinderen in groep 3. De vader houdt de eieren warm. Daarna zorgen vader en moeder samen voor de kuikens. Op een gegeven ogenblik gaan de kuikens naar de 'crèche', waar de ouders om de beurt oppassen. In drie hoofdstukjes wordt aandacht besteed aan de geboorte en het opgroeien van jonge pinguïns. De vrij globale informatie wordt gepresenteerd als een beeldverhaal, met heldere, paginagrote kleurenfoto's van pinguïns. Op elke dubbele bladzijde staat een eenvoudige tekst van zo'n drie zinnen, met een of twee vetgedrukte woorden die achterin worden uitgelegd. Eén in roze gedrukte zin kan door beginnende lezers nagenoeg zelfstandig worden gelezen. Wel is de informatie voor kinderen uit groep 3 vrij summier. Een boekje (een reeks) voor kind en begeleider samen, in diverse lees- en vertelsituaties. Bevat een register en de rubriek 'Meer weten' met tips voor boeken en websites. De oorspronkelijk Engelstalige uitgave (2014) is goed vertaald. De aaibaarheidsfactor van deze uitgave is hoog. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463413206 | 24 pagina's

Titel Pinguïn
Auteur Kari Schuetz
Secundaire auteur Annemarie Bon ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Baby penguins. - Bellwether Media Inc., (c)2016. - (Super cute!)
ISBN 9789463413206
PPN 419342141
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pinguins ; Jonge dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Pinguïns

Relaties/Serie

Baby-dieren
Boek

Baby-dieren (2018-...)

vol.
Uitgeleend