Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Gouden Eeuw
Boek

Gouden Eeuw 15 spannende verhalen over de Tachtigjarige Oorlog en de Gouden Eeuw ([2019])/ Richard Zuiderveld, Aant-Jelle Soepboer, illustraties en omslagbeeld: Richard van de Pol

In de Gouden Eeuw bloeien de handel, kunst en wetenschap op en is ons land rijk en machtig. In 15 verhalen lees je over o.a. ontdekkingsreizen, walvisvangst en zeeslagen. Met stripachtige kleurenillustraties en -foto's. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel vijf van de populaire geschiedenisreeks 'Vet oud!' staat in het teken van de Tachtigjarige Oorlog en de Gouden Eeuw. Het vierde deel was 'Tweede Wereldoorlog : 15 verhalen uit de oorlogsjaren voor jongeren'* (2017). Vijftien spannende belevenissen uit het dagelijks leven - gezien door de ogen van jongeren - brengen deze boeiende tijd tot leven. Zoals Anna, die een aanval van de geuzen in haar stad meemaakt; Wouter, die geronseld wordt door een piraat en Mieke, die de professor van het Anatomisch Theater om hulp vraagt. Ook lees je over de VOC, slavernij, walvisvangst, zeerovers, wetenschap en kunstenaars. De tekst staat veelal op lijntjespapier tegen een achtergrond van een witte bakstenen muur, soms in combinatie met andere illustraties. Voorafgaand aan deze verhalen begint elk hoofdstuk met een informatief gedeelte dat de gebeurtenissen toelicht en een paginagrote illustratie over het bewuste thema. Met de vele kleinere illustraties, gekleurde kaders met informatie over de bewuste periode, weetjes en museumtips vormt het een kleurrijk, speels en afwisselend geheel. Bevat een inhoudsopgave, geen index. In 2016 won het deel 'Legendarisch'** de KLEIO klassenprijs voor het beste geschiedenisboek voor in de klas. Prima te gebruiken op school en thuis. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045215709 | 152 pagina's

Titel Gouden Eeuw : 15 spannende verhalen over de Tachtigjarige Oorlog en de Gouden Eeuw
Auteur Richard Zuiderveld
Secundaire auteur Aant-Jelle Soepboer ; Richard van de Pol
Type materiaal Boek
Uitgave Uithoorn : Karakter Uitgevers B.V., [2019]
Overige gegevens 152 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789045215709
PPN 418851395
Rubriekscode 926.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gouden Eeuw (Nederland) ; Geschiedeniscanon ; Tachtigjarige Oorlog
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Gouden Eeuw (Nederland)

Relaties/Serie

Vet oud!
Boek

Vet oud! (2012-...)

vol. dl. 5
Uitgeleend
Richard Zuiderveld