Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Dit was het nieuws niet
Boek

Dit was het nieuws niet ([2018])/ met een voorwoord van Rob Wijnberg, illustraties auteurs: Cléa Dieudonné en Hilde Atalanta ; redactie: Maurits Martijn, Rosan Smits en Sterre Sprengers ; eindredactie: Andreas Jonkers en Johannes Visser

Achtergrondverhalen over diverse onderwerpen van het onafhankelijke journalistieke platform De Correspondent die een geheel nieuwe kijk op het nieuws geven.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek bevat verhalen die niet zo snel in het journaal zullen komen, maar wél een dieper inzicht geven in hoe de wereld werkt. Het is een project van 'De Correspondent' - het volledig advertentievrije platform dat niet meegaat met de mediahypes, maar zich richt op diepgravender verhalen die helpen het nieuws beter te begrijpen. Er hebben 23 auteurs een bijdrage aan het boek geleverd, allen verbonden aan De Correspondent. Hun verhalen geven een geheel nieuwe blik op het nieuws van alledag en de wereld om ons heen. Verhalen over uiteenlopende onderwerpen: van privacy, technologische innovatie en stille armoede tot het fileprobleem, het schuldensysteem en klimaatverandering. Uitvoering: softcover, geen kleurendruk, bescheiden geïllustreerd, rustige eigentijdse lay-out Inhoud: vijf blokken, met als thema's: Dilemma's van deze tijd; Ontwikkelingen op de achtergrond; Mensen die een podium verdienen; Ideeën die de wereld kunnen veranderen; Oplossingen die hoop geven. In totaal 21 hoofdstukken met Voorwoord, Nawoord, Verantwoording en Bronnen. Bijzonder boek, dat een geheel nieuwe kijk op het nieuws biedt. Voor een flinke lezerskring.

Specificaties

Nederlands | 9789082821666 | 296 pagina's

Titel Dit was het nieuws niet
Secundaire auteur Rob Wijnberg ; Cléa Dieudonné ; Maurits Martijn
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : De Correspondent, [2018]
Overige gegevens 296 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789082821666
PPN 419322396
Rubriekscode 092.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Journalistiek; Opstellen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Journalistiek