De Bosatlas van de Wadden
Boek

De Bosatlas van de Wadden ([2018])/ de eindredactie was in handen van Meindert Schroor, de cartografie is verzorgd door Noordhoff Atlasproducties

Informatie in woord en beeld (kaarten, grafieken, kleurenfoto's, infographics) over het Waddengebied, o.a. over de ontstaansgeschiedenis, flora en fauna, de bevolking, folklore, werkgelegenheid, de Wadden als UNESCO Werelderfgoed.

Aanwezigheid

Recensie

In deze grote thematische Bosatlas wordt het Waddengebied in het uiterste noorden van ons land en langs de kust van Duitsland en Denemarken in kaart gebracht. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan o.a. de ontstaansgeschiedenis van het getijdenlandschap, de flora op kwelders, strand en duin, de fauna onder water en in de bodem, de vogels, de bevolking, de folklore, de werkgelegenheid in landbouw, veeteelt, visserij, havens, gaswinning, reddingswezen, defensie en toerisme. De Wadden als UNESCO Werelderfgoed komt aan bod, en het beheer en bestuur hiervan. Op een overzichtelijke wijze in de kenmerkende Bosatlas-stijl komen alle bovengenoemde facetten aan de orde middels vele duidelijke kaarten, grafieken, mooie kleurenfoto's en overzichtelijke infographics. Het laatste hoofdstuk bevat gedetailleerde topografische kaarten (1:25.000) van de Nederlandse Waddeneilanden. Jammer dat daarbij de Duitse en Deense eilanden niet zijn opgenomen. Met inhoudsopgave en uitgebreid register. Zeer uitgebreide, uitermate interessante en toegankelijke uitgave. Een must voor elke Waddenliefhebber.

Specificaties

Nederlands | 9789001120160 | 224 pagina's

Titel De Bosatlas van de Wadden
Instelling /Noordhoff Atlasproducties
Secundaire auteur Meindert Schroor
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Noordhoff Atlasproducties, [2018]
Overige gegevens 224 pagina's - illustraties, kaarten - 35 cm
Annotatie In colofon: 0/18 - Met register
ISBN 9789001120160
PPN 419653201
Rubriekscode Waddeneilanden 986.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Waddengebied; Atlassen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Waddengebied