Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Wij in het wild
Boek

Wij in het wild hoe een gezin overleeft in de vrije natuur ([2018])/ Andrea Hejlskovi, vertaald uit het Duits door Roelof Postuma

Persoonlijk verhaal over een gezin van zes personen dat de moderne maatschappij verlaat voor een onafhankelijk vrij leven in een hut in het bos in Zweden.

Aanwezigheid

Recensie

Een gezin van zes verlaat de moderne maatschappij voor een onafhankelijk vrij leven in een verafgelegen hut in het bos in Zweden. Dat gaat met vallen en opstaan. Er zijn genoeg problemen: de dagelijkse eentonige handelingen zoals wassen en koken, het vele plastic afval. Er ontstaan ruzies, relatieproblemen, maar er zijn ook genoeg geluksmomenten. Er is altijd wel werk te doen, zeker omdat ze ook een eigen blokhuis willen bouwen. Het gezin praat nu veel vaker met elkaar. Ook uitputting en vertwijfeling slaan toe. Vrijheid is mogelijk, maar het komt erop aan wat je op wilt geven. Ze krijgen hulp van 'Kapitein', die al zelfvoorzienend leeft, en van de vele bezoekers, mede-bosbewoners, bloglezers. Na verloop van tijd ontdekken ze dat het gezin meer ruimte voor zichzelf nodig heeft en niet altijd klaar kan staan voor anderen. In de winter blijkt de hut te koud en te krap en betrekken ze een vakantiehuis. Het bos blijft trekken en zodra ze een betere plek voor hun huis vinden, gaan ze terug. Een mooi en eerlijk verhaal over leven in het wild, én over ouderschap, saamhorigheid en praktische kennis.

Specificaties

Nederlands | 9789026344565 | 302 pagina's

Titel Wij in het wild : hoe een gezin overleeft in de vrije natuur
Auteur Andrea Hejlskov
Secundaire auteur Roelof Postuma
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2018]
Overige gegevens 302 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Wir hier draussen. - Hamburg : Mairisch Verlag, 2017
ISBN 9789026344565
PPN 419846190
Rubriekscode 309
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ecologische leefwijze
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Ecologische leefwijze