The blacklist. 5: Het complete vijfde seizoen
DVD

The blacklist. 5: Het complete vijfde seizoen ([2018])/ Jon Bokenkamp

Voormalig overheidsagent Raymond "Red" Reddington, die jarenlang deals afsloot voor schimmige criminelen, besluit schoon schip te maken en de FBI te helpen bij de jacht op ongrijpbare criminelen.

Recensie

Seizoen 5 van de Amerikaanse misdaadserie met James Spader (Boston legal). Raymond 'Red' Reddington was heel vroeger overheidsagent en werkte daarna twintig jaar als 'The concierge of crime', de man achter de schermen die criminelen van over de hele wereld met elkaar in contact bracht. Wanneer hij wil stoppen en schoon schip maken, geeft hij zichzelf aan en gaat met de FBI op jacht naar de criminele kopstukken die hij gedurende zijn carrière op een zwarte lijst verzamelde. Hij doet dit op voorwaarde dat hij mag samenwerken met de jonge FBI-agente Elizabeth 'Liz' Keen (Megan Boone). In volgende seizoenen blijkt dat Red de biologische vader is van Liz en aan het eind van het vijfde seizoen volgt een onthulling over zijn ware identiteit. Robbert Blokland-Wijchers (delagarde.nl) schrijft aan het begin van seizoen 5: '(...) onvoorspelbare maar charmante crimineel (...) The Blacklist blijft vooralsnog een genot om naar te kijken. De serie zit slim in elkaar, biedt de juiste balans tussen spanning, actie en humor en heeft met vooral Spader een hoofdrolspeler die met zijn aanstekelijke spel alle mogelijke twijfel over de bizarre plottwists of vergezochte vondsten in één keer van tafel veegt. (...)'. De serie is genomineerd voor diverse prijzen, onder meer Golden Globe en Primetime Emmy Award.

Specificaties

Engels | 8712609638233

Titel The blacklist. 5: Het complete vijfde seizoen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Bill Roe ; James Spader ; Megan Boone
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : Sony Pictures Home Entertainment, [2018]
Overige gegevens 6 dvd-video's (907 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: James Spader, Megan Boone. - Regisseurs onder anderen: Bill Roe. - Engels gesproken, verschillende talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Davis Entertainment, 2017
ISBN 8712609638233
PPN 419667458
Genre thriller
Taal Engels

Relaties/Serie

The blacklist
DVD

The blacklist (2014-...)

vol. Seizoen 5
Uitgeleend