Ruimer ademen vrijer leven
Boek

Ruimer ademen vrijer leven op adem komen met de Methode Van Dixhoorn (2018)/ Yvonne Esser, redactie Vitataal tekst & redactie

Uitleg over de samenhang tussen spanningsklachten en adembeweging. Samen met de instructies vormt het een handleiding voor een meer ontspannen leven.

Recensie

Deze adem- en ontspanningstherapie richt zich op het indirect benaderen van de adem waarbij beïnvloeding zonder strakke controle centraal staat. De auteur, yogadocent, volgde de driejarige deeltijdopleiding in de Van Dixhoorn-methode waarin zij geschoold werd op het gebied van adem- en spanningsregulatie. In deze opleiding worden daarnaast cursussen verzorgd voor fysiotherapeuten, logopedisten, yogadocenten en oefentherapeuten om spanningsklachten te behandelen. Het boek verheldert de benaderingswijze en gaat in op diverse aspecten van de ademhaling. De lezer krijgt inzicht in de verschillende gebieden waar de adem mee samenhangt en hoe deze elkaar kunnen beïnvloeden. Besproken wordt onder meer de benadering van klachten waar geen duidelijke medische oorzaak voor te vinden is, en voorbeelden laten zien hoe behandeling van hyperventilatieklachten plaats kan vinden. Wie zelf aan de slag wil, vindt hier heldere instructies en kan met de code in het boek acht eenvoudige en duidelijk ingesproken instructies downloaden. Handig werkboek, zowel voor leken als professionals.

Specificaties

Nederlands | 9789460151552 | 223 pagina's

Titel Ruimer ademen vrijer leven : op adem komen met de Methode Van Dixhoorn
Auteur Yvonne Esser
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Eeserveen : Uitgeverij Akasha, 2018
Overige gegevens 223 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk: (c)2015 - Met literatuuropgave
ISBN 9789460151552
PPN 418762880
Rubriekscode 615.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ademhalingstherapie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Ademhaling