Zuid-Italië
Boek

Zuid-Italië ([2018])/ vertaling [uit het Frans] Petra Van Caneghem; Imago Mediabuilders, directeur van de reeks en auteur Philippe Gloaguen ; adjunctredacteuren Benoît Lucchini en Amanda Keravel ; redacteuren Oliver Page, Véronique de Chardon, Isabelle Al Subaihi, Anne-Caroline Dumas, André Poncelet, Marie Burin des Roziers, Thierry Brouard, Géraldine Lemauf-Beauvois, Anne Poinsot, Mathilde de Boisgrollier, Alain Pallier en Fiona Debrabander

Aanwezigheid

Recensie

Reisgids voor Zuid-Italië, vier regio's worden in deze gids besproken: Campanië, Apulië, Basilicata en Calabrië. Deze 'Trotter'-reisgids opent met enkele veelgestelde vragen, een overzicht van wat je zeker niet mag missen, een overzichtskaart, 45 pagina's algemene informatie over mens, maatschappij, natuur en cultuur, gevolgd door praktische informatie en een reisplanner. Daarna volgen gedetailleerde besprekingen van verschillende regio's, met ruime aandacht voor zowel bekende steden (Napels, Pompeï, Capri en Sorrento) als de minder bekende steden (Ravello, Positano en Lucera) en aandacht voor de natuur met olijfbomen en wijngaarden. Bij elke reisbestemming eerst een algemene inleiding en een praktisch deeltje met nuttige adressen. Daarna een kader met informatie over slapen, eten en drinken, en een overzicht van de bezienswaardigheden. Deze editie is goed voorzien van plattegronden en kaarten in kleur of zwart-wit. Met in het omslag overzichtskaarten en verklaring van symbolen. Met register. De gids heeft een overzichtelijke tweekleurendruk met een rustige, sobere vormgeving; in deze uitgave ook enkele kleurenfoto's. Een degelijke reisgids voor backpackers en andere reizigers. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789401449649 | 519 pagina's

Titel Zuid-Italië
Auteur Philippe Gloaguen
Secundaire auteur Petra Van Caneghem ; Oliver Page
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Uitgeverij Lannoo, [2018] - Houten : Uitgeverij Terra Lannoo
Overige gegevens 519 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 20 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Napels, Capri, Amalfi - Met register - Vertaling van: Italie du sud. - Parijs : Hachette, (c)2017. - (Le routard)
ISBN 9789401449649
PPN 419273859
Rubriekscode Italië 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zuid-Italië; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Italië (Zuid-Italië)

Relaties/Serie

Trotter
Boek

Trotter gidsen voor de wereldreiziger (1992-...)

vol.
Uitgeleend