Venetië
Boek

Venetië ([2018])/ Michelin, vertaling [uit het Frans] Anja De Lombaert ; redactie Nadia Bosquès, Lucie Dejouhanet, Maura Marca, Pierre Plantier, Jean-Claude Renard, Thérèse Rocher, Erica Zane ; cartografie Géraldine Deplante, Daniel Duguay, Thierry Lemasson, Christian-Mihnea Popa

Recensie

Deze reisgids voor een weekendje Venetië maakt deel uit van de reeks 'Groene gids weekend', die qua opzet en vormgeving aansluit bij de klassieke 'Groene gidsen', maar focust op citytrips en een compacter is. Na een deeltje over aankomen in Venetië volgen enkele algemene hoofdstukken: informatie voor het voorbereiden van de reis, praktische informatie (vervoer) en een evenementenkalender. Daarna krijg je een overzicht van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken, te winkelen of uit te gaan. Het volgende deel bespreekt de verschillende bezienswaardigheden, van het Canal Grande tot Cannaregio. Dat alles wordt gewaardeerd met sterretjes. Ten slotte is er een deel met informatie over architectuur, kunst etc. Achteraan volgt een index. Op de uitklapbare voorflap vind je een woordenlijst, op de uitklapbare achterflap een uitneembaar stadsplan en een kaart voor het vervoer op het water. Overzichtelijke lay-out met een functioneel kleurengebruik en een schreefloze letter. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinfo en kleurenfoto's. Een beknopte maar handige gids. Pocketuitgave; kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789401448871 | 175 pagina's

Titel Venetië
Uniforme titel De Groene reisgids Venetië weekend Venetië weekend
Instelling Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin
Secundaire auteur Nadia Bosquès ; Mihaita Constantin ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 175 pagina's - illustraties - 16 cm - stadsplan
Annotatie Rugtitel: Venetië weekend - Op omslag: Met een uitneembaar stadsplan - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Tielt ; Arnhem : Lannoo, 2010. - (Groene gids weekend) - Met register - Vertaling van: Venise week-end. - Paris : Michelin. - (Le guide vert)
ISBN 9789401448871
PPN 41936515X
Rubriekscode Italië 996.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Venetië; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Italië (Venetië)

Relaties/Serie

Groene gids weekend
Boek

Groene gids weekend (2010-...)

vol. Venetië
Uitgeleend