Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Kleine IJsbeer en de bange haas [Dyslexie editie]
Boek

Kleine IJsbeer en de bange haas [Dyslexie editie] (2018)/ Hans de Beer, vertaald [uit het Duits] door Sjoerd Kuyper

IJsbeer Lars red de bange haas Hugo uit een kuil. Nu zijn ze dikke vrienden. Maar dan zit Lars vast in een poolstation. Is Hugo dapper genoeg om Lars te redden? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit verhaal verscheen in 1992 in de serie 'Hoera, ik kan lezen'* en is sindsdien in diverse formaten (onder meer als kartonboek) herdrukt en opgenomen in verhalenbundels. De beroemde kleine ijsbeer Lars redt op een dag Hugo de haas uit een diepe sneeuwkuil. Op weg naar huis komt Lars in moeilijkheden bij een poolstation. Dan is het Hugo's beurt om Lars te redden. Het verhaal wordt verteld in eenvoudige zinnen en woorden, met gebruikmaking van hoofdletters en interpunctie. De tekst is gedrukt in letters die ook goed te lezen zijn door kinderen met dyslexie. Bedoeld voor kinderen in groep 4 die nog wat moeite hebben met lezen (AVI-M4). Het verhaal laat zich goed voorlezen aan jongere kinderen. Met aansprekende, zacht gekleurde illustraties gemaakt van pen en ecoline. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051166576 | 42 pagina's

Titel Kleine IJsbeer en de bange haas [Dyslexie editie]
Auteur Hans de Beer
Secundaire auteur Sjoerd Kuyper
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, 2018
Overige gegevens 42 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst en illustraties: Hans de Beer - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : De Vier Windstreken, 1992 - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype - Vertaling van: Der kleine Eisbär und der Angsthase. - Gossau [etc.] : Nord-Süd Verlag, 1992
ISBN 9789051166576
PPN 417161344
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Vriendschap ; Angsten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Hoera, ik kan lezen
Boek

Hoera, ik kan lezen (1992-...)

vol.
Uitgeleend