Eerste woordjes
Boek

Eerste woordjes kijk en voel ([2018])/ Hannah + Holly, redactie: Joanna McInerney

Zie je de aardbeien, het ei, de peer en de lepel? En het huis, de zon, de wolk en de boom? Vierkant hardkartonnen aanwijsboekje met gestileerde tekeningen in sfeervolle, rustige kleuren van ruim twintig voorwerpen uit de dagelijkse omgeving. Met subtiel voelelement door relief. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Klein, vierkant prentenboekje voor dreumesen en jonge peuters met hardkartonnen, glanzende bladzijden en twee afgeronde hoeken. Op iedere bladzijde staan gestileerde tekeningen van een aantal voorwerpen uit de directe leefomgeving van het jonge kind. De figuurtjes liggen iets 'opgedikt' op de bladzijde en zijn daardoor enigszins te voelen, maar het effect is erg subtiel. De illustraties zijn duidelijk, mooi van kleur en allemaal vrijstaand geplaatst op een egale witte of gekleurde achtergrond. De voorwerpen zijn thematisch geordend, maar dat wordt verder niet benoemd. Zo staan de kat, de vogel, de vis en de hond op een spread, en ook de bril, de sok, de handschoen en de schoenen. De enige tekst in het boekje bestaat uit de benaming van de voorwerpen, met lidwoord. Die staan onder of naast de voorwerpen, zwart gedrukt in een duidelijke, schreefloze letter. Mooi vormgegeven, aantrekkelijk aanwijsboekje voor kinderen vanaf ca. 1 jaar. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Dieren'*.

Specificaties

Nederlands | 9789403206493

Titel Eerste woordjes : kijk en voel
Uniforme titel Kijk en voel
Instelling Hannah+ Holly, London
Secundaire auteur Joanna McInerney
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Klavertje Vier, [2018]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: First words. - London : Templar Publishing, (c)2018. - (Touch and talk)
ISBN 9789403206493
PPN 419340955
Genre Boekstart
Thematrefwoord Aanwijsboeken ; Voelboeken
Taal Nederlands