Natuur
Boek

Natuur kunst voor beginners (2018)/ vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Kleurenfoto's van details uit 25 kunstwerken uit het British Museum tonen dieren en voorwerpen uit de natuur, zoals bos, eekhoorn, eikel, rivier en wolken. De kunstwerken zijn afkomstig uit allerlei landen, tijdperken en gemaakt van allerlei soorten materialen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit hardkartonnen prentenboek toont 25 details uit kunstwerken uit het British Museum, waarop dieren en voorwerpen uit de natuur te zien zijn. Het zijn details uit schilderijen, gravures, sculpturen en andere kunstvoorwerpen, in willekeurige volgorde en meestal goed herkenbaar. Bij elke afbeelding staat in een enkel, groot gerukt woord de naam van het onderwerp, bv. Bos, Sneeuw, Eikel, Roos. Achterin vind je de verantwoording: een kleine kleurenfoto van het gehele kunstwerk, met een korte beschrijving door wie, waar, waarvan en wanneer het gemaakt werd. Dat varieert van 300 voor Christus tot ca. 2000 en van China en Japan tot Engeland en Frankrijk. De illustraties wijken af van die in een doorsnee aanwijsboek, waardoor jonge kinderen op een andere manier (door kunstenaars-ogen) naar de natuur kijken. Het samen 'lezen' door de voorwerpen aan te wijzen en te benoemen zal de taalontwikkeling bevorderen. Het boekje is doordacht, kind-proof uitgevoerd met een glad dik omslag, stevige kartonnen bladzijden en afgeronde hoeken waardoor het bestand is tegen veelvuldig gebruik. Hopelijk stimuleert deze uitgave ouders, om ook met jonge kinderen eens een kijkje te nemen bij een museum in de buurt. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Dieren'. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047710790

Titel Natuur : kunst voor beginners
Instelling /Nosy Crow, London ; /British Museum, London
Secundaire auteur Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2018
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Tekst(c) Nosy Crow - Een uitgave in samenwerking met het British Museum - Vertaling van: Nature. - London : Nosy Crow Ltd, (c)2018
ISBN 9789047710790
PPN 419005749
Rubriekscode 708.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuur; Beeldende kunst
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Natuur