Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het eerste weekend
Boek

Het eerste weekend (september 2018)/ Bernhard Schlink, vertaald [uit het Duits] door Gerda Meijerink

Een RAF-terrorist krijgt na twintig jaar gevangenis gratie; in het eerste weekend na zijn vrijlating organiseert zijn zuster een weekend in een buitenhuis met zijn vroegere vrienden.

Recensie

Bernard Schlink (1944) werd beroemd met 'De voorlezer' (1995). In zijn nieuwste roman krijgt de RAF-terrorist Jörg na twintig jaar gevangenschap gratie. In het eerste weekend na zijn vrijlating organiseert zijn zuster een weekend in een buitenhuis, waar al Jörgs oude vrienden hem komen opzoeken. Dat samenzijn mondt uiteraard al spoedig uit in vragen over Jörgs tijd achter de tralies. Vervolgens moet iedereen verantwoording afleggen: Jörg over de moorden die hij uit naam van de revolutie heeft gepleegd, zijn vrienden over de keuzes die ze hebben gemaakt, de zaken waar ze voor hebben gestreden en de idealen die ze hebben verraden. Feitelijk een ideeënroman in de trant van Iris Murdoch en Simone de Beauvoir, waarbij de figuren niet zozeer door hun persoonlijkheden worden gekarakteriseerd alswel door de ideeën en de overtuigingen waarvoor ze staan. Door het nog altijd actuele belang van die ideeën, de soepele schrijfstijl en dialogen en een enkele verrassende plotwending weet de auteur het boek continu spannend en interessant te houden. Uitstekend vertaald. Vrij kleine druk als Rainbow pocket.

Specificaties

Nederlands | 9789041710161 | 187 pagina's

Titel Het eerste weekend
Auteur Bernhard Schlink
Secundaire auteur Gerda Meijerink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Rainbow bv, september 2018
Overige gegevens 187 pagina's - 19 cm
Annotatie Een uitgave in samenwerking met Uitgeverij Cossee, Amsterdam - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Cossee, 2008 - Vertaling van: Das Wochenende. - Zürich : Diogenes, 2008
ISBN 9789041710161
PPN 419667466
Genre psychologische roman - politieke roman
Thematrefwoord Rote Armee Fraktion ; Maatschappijkritiek
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Rainbow pocketboeken
Boek

Rainbow pocketboeken (1983-...)

vol. 1285
Uitgeleend