Ik kan niet slapen
Boek

Ik kan niet slapen ([2018])/ Elsa Devernois & Annick Masson

Kleine Enzo kan niet meer slapen en kruipt bij zijn zus in bed. Nu kan Lili niet slapen. Mama tilt haar in het grote bed en valt zelf ook weer in slaap. Maar waar zal papa nu gaan slapen? Prentenboek met grappige, zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Enzo kan niet meer slapen, omdat hij naar heeft gedroomd. Vlug kruipt hij bij zijn zus in bed, maar nu is zíj klaarwakker. Lili besluit naar de kamer van haar ouders te sluipen. Maar ze krijgt de deur niet open, en een tijdje later vindt haar moeder haar, slapend op het tapijt. Met Lili in hun bed, kan papa niet meer slapen. Gelukkig is er nog één, klein, bedje voor hem vrij... Het is een voor kleine kinderen en hun ouders herkenbare 'stoelendans', maar dan van slaapplekken. Elsa Devernois schrijft in korte, heldere zinnen die prettig voorlezen; vaak niet meer dan een enkele regel per pagina. De pentekeningen van Annick Masson in zachte kleuren, met veel roze en lichtblauw, hebben een knusse uitstraling van warme pyjama's, warme dekens en slaperige blikken. Het universele thema van (niet kunnen) slapen, en het gezinsleven gedurende de nacht, zal peuters em kleuters doen giechelen en hun ouders doen glimlachen. Grappig prentenboek met aandoenlijke, humoristische illustraties over een herkenbaar probleem: de eeuwige nachtelijke 'beddendans'. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044834253

Titel Ik kan niet slapen
Auteur Elsa Devernois
Secundaire auteur Annick Masson
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2018]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Elsa Devernois (tekst)/Annick Masson (illustraties) - Vertaling van: J'arrive pas à dormir. - Namen : Éditions Mijade, (c)2018
ISBN 9789044834253
PPN 419608974
Thematrefwoord Slapen ; Gezin ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands