Het verhaal van Noach
Boek

Het verhaal van Noach ([2018])/ illustraties Giuseppe Di Lernia, tekst C.J. Leonard ; vertaling [uit het Engels] Anna van Egmond

Noach krijgt van God de opdracht een grote boot te bouwen. In deze ark zullen Noach, zijn familie en de dieren veilig zijn als het begint te regenen. Bijbels prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit Bijbelse prentenboek in royaal oblong formaat wordt het bekende verhaal verteld over Noach, die van God de opdracht krijgt om een grote boot te bouwen. Dit omdat God had besloten om de aarde te laten overstromen vanwege de ongehoorzaamheid van de mensen, maar Hij wilde Noach en zijn gezin redden, evenals van alle diersoorten een koppel. De tekst is in een grote letter afgedrukt boven de illustraties die telkens een dubbele pagina beslaan. De kleurentekeningen zijn soms wat vlak, maar aantrekkelijk voor jonge kinderen, er is veel op te zien. Opvallend zijn de tekeningen van de overstroming en het droogvallen van de aarde, die in fasen zijn getekend. Aantrekkelijke omslagtekening. Voor in het boek is een pagina met onderwerpen om in gesprek te gaan met kinderen. Zeer verzorgde uitgave. Geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026622755

Titel Het verhaal van Noach
Auteur Giuseppe Di Lernia
Secundaire auteur C.J. Leonard ; Anna van Egmond
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Callenbach, [2018]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 × 29 cm
Annotatie Vertaling van: Noah's ark. - London : Dorling Lindersley Limited, (c)2018
ISBN 9789026622755
PPN 417098375
Rubriekscode 226.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Noach ; Ark van Noach
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Ark van Noach