Dinosauriërs
Boek

Dinosauriërs til de flapjes op en ontdek alles over dinosauriërs! (2018)/ senior editor Tasha Percy-Baxter, vertaling [uit het Engels]: Naomi Tieman

Bekijk welke dinosaurussen er vroeger voorkwamen en hoe ze leefden. Bevat allerlei weetjes, ook onder de flapjes. Hardkartonnen uitgave met veelal kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Dit hardkartonnen prentenboek uit de reeks 'Kleine onderzoekers' geeft een speelse introductie op de dinosaurus. Van groot tot klein, van de leefomgeving tot de manier waarop de eieren worden uitgebroed en hoe ze aan hun namen zijn gekomen. Op acht dubbele bladzijden (inclusief schutbladen) wordt aandacht besteed aan de vele verschillende soorten dinosauriërs. Elke bladzijde bevat op een helder gekleurde ondergrond een aantal flapjes en veel feiten en weetjes in gekleurde kaders. Helder taalgebruik en korte zinnen. Onder ieder flapje staat leuke informatie en een kleurenafbeelding. De specifieke namen en terminologie rond het onderwerp worden gedoseerd gebruikt en goed uitgelegd. De zwart omrande kleurenafbeeldingen zijn in een grappige cartoonachtige stijl (niet eng) getekend. Het zal kinderen aanspreken. Het boek eindigt met het uitsterven van de dinosaurus en summiere uitleg over het ontstaan van fossielen en welke dieren als 'overlevenden' nog te zien zijn. De stevige kartonnen bladzijden met twee afgeronde hoeken zijn geschikt voor jonge kinderen, maar de flapjes zijn enigszins kwetsbaar. In deze serie verschenen ook: 'Dieren' (2016)*, 'Voertuigen' (2016)**, 'Insecten' (2018)***. Qua informatie en taalgebruik geschikt voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025769512

Titel Dinosauriërs : til de flapjes op en ontdek alles over dinosauriërs!
Secundaire auteur Tasha Percy-Baxter ; Naomi Tieman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2018
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Dinosaurs. - London : Templar Publishing, (c)2017. - (Little explorers)
ISBN 9789025769512
PPN 416840515
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Kleine onderzoekers
Boek

Kleine onderzoekers (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Martin