Insecten
Boek

Insecten til de flapjes op en ontdek alles over insecten en andere kleine beestjes! (2018)/ senior editor Tasha Percy-Baxter, vertaling [uit het Engels]: Naomi Tieman

Bekijk kruipende, zoemende, krioelende en fladderende insecten en andere beestjes. Bevat allerlei weetjes, ook onder de flapjes. Hardkartonnen uitgave met veelal kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit hardkartonnen prentenboek uit de educatieve reeks 'Kleine onderzoekers' is er aandacht voor kleine diertjes. Op acht dubbele bladzijden (inclusief schutbladen) komen allerlei weetjes en feiten over vlinders, bijen, mieren, kevers, schorpioenen, vlooien, oorwormen, regenwormen, slakken, spinnen of termieten voorbij. En leert de lezer iets over oerinsecten, de grootste, kleinste, en mooiste soorten, vliegende beestjes, diertjes in de tuin, familiedieren en nuttige dieren die ook eetbaar zijn. Met boeiende informatie op gekleurde pagina's aan de hand van leuk getekende kleurenillustraties (striptekeningetjes), heel veel openklapbare flapjes (met daarachter tekst en een illustratie) en serieuze, maar ook grappige teksten in kleine gekleurde kaders. De flapjes maken het spannend. De stevige kartonnen bladzijden met twee afgeronde hoeken zijn geschikt voor jonge kinderen, maar de flapjes zijn enigszins kwetsbaar. In deze serie verschenen ook: 'Dieren' (2016)*, 'Voertuigen' (2016)**, 'Dinosauriërs' (2018)***. Een vrolijke, goed verzorgde uitgave, maar qua informatie en taalgebruik (met woorden als termieten en reactievermogen) niet geschikt voor de beoogde doelgroep 'vanaf 3 jaar'. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025769529

Titel Insecten : til de flapjes op en ontdek alles over insecten en andere kleine beestjes!
Secundaire auteur Tasha Percy-Baxter ; Naomi Tieman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2018
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Bugs. - London : Templar Publishing, (c)2018. - (Little explorers)
ISBN 9789025769529
PPN 416840523
Rubriekscode 597.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Insecten; Beweegbare boeken ; Ongewervelde dieren; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Insecten

Relaties/Serie

Kleine onderzoekers
Boek

Kleine onderzoekers (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Martin