Bel canto
Boek

Bel canto a novel ([2018])/ Ann Patchett

In een Zuid-Amerikaans staatje gijzelt een groep terroristen maandenlang een belangrijk internationaal gezelschap van industriëlen en politici, die bijeen zijn voor een concert van een wereldberoemde operazangeres.

Aanwezigheid

Recensie

In een klein staatje in Zuid-Amerika vindt een concert plaats in het huis van de vice-president. Plotseling dringt een bende terroristen het huis binnen en houdt het internationale gezelschap van industriëlen en politici gegijzeld. De president, om wie het hen begonnen was, heeft de voorkeur gegeven aan zijn favoriete soap. Het concert werd gegeven door een wereldberoemde operazangeres, die diende als lokaas voor de Japanse topindustrieel, Hosokawa, die haar verafgoodt. De vrouwen, behalve de zangeres, worden vrijgelaten en er volgt een maandenlange gijzeling, gedurende welke tijd Hosokawa en de zangeres een diepe liefde voor elkaar opvatten en zijn vertaler een innige band ontwikkelt met een terroriste. De anderen krijgen volop de gelegenheid hun leven te overdenken. Aan de gijzeling komt een eind door een gewapende overval, waarbij ook Hosokawa en de vriendin van de vertaler omkomen. Deze originele roman uit 2001 beschrijft op fascinerende wijze afwisselend de terreur, de angst, de verveling, de verhoudingen tussen de gijzelaars onderling en die tussen hen en de terroristen. Dat een jaar na de gijzeling blijkt dat de vertaler en de zangeres getrouwd zijn, doet wat ongeloofwaardig aan. Recent verfilmd met Julianne Moore en Ken Watanabe in de hoofdrol.

Specificaties

Engels | 9780062891907 | 318 pagina's

Titel Bel canto : a novel
Auteur Ann Patchett
Type materiaal Boek
Uitgave New York : Harper Perennial, [2018]
Overige gegevens 318 pagina's, 16 pagina's - 21 cm
Annotatie Filmeditie. - Met: P.S. : insights, interviews & more... - Oorspronkelijke uitgave: HarperCollins Publishers, 2001
ISBN 9780062891907
PPN 419739750
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Gijzelingen ; Zuid-Amerika
Taal Engels