Heksenheisa
Boek

Heksenheisa ([2018])/ Sibéal Pounder, geïllustreerd door Laura Ellen Anderson ; vertaling [uit het Engels]: Hedi de Zanger ; redactie: Marieke de Geus

De jonge heks Kathinka en haar heksenvriendinnen moeten het egoistische elfje Eva redden, voordat ze ontploft. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De jonge heks Kathinka is terug bij haar moeder, een heks met krachtige capaciteiten, die een mooie fee uit een proefbuisje tovert. Dat is niet naar de zin van Eva, die zichzelf de grootste ster van de stad vindt. Kathinka vindt het mysterieuze boek van de Karens, die alle wensen in vervulling laten gaan. Dat er altijd een negatief gevolg bij is, blijkt als Eva opgesloten zit in een geleikasteel van de Karens en gigantisch groot is geworden. Kathinka wil haar bevrijden, maar moet daarvoor bijna onmogelijke opdrachten vervullen. Gelukkig is er nog de hulp van haar heksenvriendinnen Peggy en Fluwellonia. Dit is het vierde avontuur* van de kleurrijke groep heksen in Zilverstad. Kathinka is de heldin, met veel mededogen en verantwoordelijkheidszin. Eva is een hersenloos personage vol zelfverheerlijking en Suusje Fleurig, een nieuwe figuur, lijkt meer op een stalker van Kathinka dan op een echte vriendin. Er is heel wat actie, maar het verhaal wordt pas naar het einde toe echt spannend. Het bevat tal van vrolijke pentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463130905 | 278 pagina's

Titel Heksenheisa
Auteur Sibéal Pounder
Secundaire auteur Laura Ellen Anderson ; Hedi de Zanger ; Marieke de Geus
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2018]
Overige gegevens 278 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Witch glitch. - London : Bloomsbury Publishing Plc., (c)2016 - Vervolg op: Heksenhommeles
ISBN 9789463130905
PPN 419549897
Genre sprookjes
Thematrefwoord Heksen
Taal Nederlands