Zo kreeg Midas ezelsoren
Boek

Zo kreeg Midas ezelsoren de mooiste Metamorfosen van Ovidius ([2019])/ op rijm gezet door Maria van Donkelaar, met prenten van Sylvia Weve

Ken je de verhalen over het labyrint van Minoataurus en de ezelsoren van Koning Midas? 23 verhalen uit de de Metamorfosen van Ovidius, over o.a. Romeinse goden en helden, worden op eigentijdse wijze en op rijm naverteld. Met paginagrote expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Orpheus wil zijn vrouw Eurydice uit de onderwereld redden terwijl Europa gestolen wordt door Jupiter. In drieëntwintig verhalen worden een aantal gedichten uit het boek 'Metamorfosen' van Ovidius opnieuw verteld in hedendaags taalgebruik. De verhalen gaan over Romeinse goden, helden en wezens, die in een moderne tijd zijn geplaatst. De karakters zijn vaak wraakzuchtig of hevig verliefd en worden continu bedrogen door anderen. De tekst is geschreven in rijmende dichtvorm en bestaat uit kolommen van acht korte regels. Deze zijn boven aan de paginavullende illustraties in een klein lettertype gedrukt. Net als in de verschillende verhalen keren personages en symbolen terug in de verschillende illustraties. De expressieve illustraties van Gouden Penseel-winnares Sylvia Weve bestaan uit zwarte lijnen met opvallende kleuren, die in een unieke stijl niet binnen de lijntjes blijven. Ook drukken de prenten het verhaal uit, waarbij er meerdere (soms gruwelijke) scènes te zien zijn die van links naar rechts te volgen zijn. De tekst is humoristisch ondanks de tragedies en bevat veel moderne uitspraken. Luxueus uitgegeven met leeslint. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025770051

Titel Zo kreeg Midas ezelsoren : de mooiste Metamorfosen van Ovidius
Auteur Maria van Donkelaar
Secundaire auteur Sylvia Weve ; Martine van Rooijen ; P. Ovidius Naso
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Gottmer, [2019]
Overige gegevens 109 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie De gedichten Koning Midas en Apollo, Narcissus en Atalanta zijn mede geschreven door Martine van Rooijen
ISBN 9789025770051
PPN 417992378
Rubriekscode Latijn 862
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Mythen